
Για τα πρώτα δείγματα «αλλαγής τάσης» στην εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.
Οπως τόνισε, δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για «εικόνα της στιγμής» ή για αξιόπιστη ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας.
Το τρίτο κύμα φαίνεται ότι έχει ανακοπεί, δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι είναι πολύ νωρίς για να σημάνουμε λήξη του συναγερμού.
Τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών εξακολουθούν να αυξάνονται
Βλέπουμε μια «αλλαγή τάσης», με τον αριθμό των κρουσμάτων να σταθεροποιείται, καθώς ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες έπεσε στο 154,9 για πρώτη φορά έπειτα από δύο εβδομάδες, σημείωσε ο Γενς Σπαν κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά ανέφερε ταυτόχρονα ότι «αυτό δεν αρκεί», καθώς δεν διαφαίνεται ακόμη μείωση των αριθμών και οι ασθενείς με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι πολλοί και εξακολουθούν να αυξάνονται.
Επιπλέον, όπως επισήμανε ο κ. Βίλερ, τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται μεταξύ των παιδιών και των ατόμων ηλικίας κάτω των 60 ετών.
«Τα παιδιά συμβάλλουν οπωσδήποτε στην κατάσταση», τόνισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου και πρόσθεσε ότι κατά την εκτίμηση του κινδύνου δεν θα πρέπει να παραβλέπεται ο κίνδυνος μακροπρόθεσμων συνεπειών της Covid-19 στα παιδιά.
«Μπορεί να πλήξει ένα στα δέκα παιδιά, αλλά ούτε αυτό πρέπει να το επιτρέψουμε», δήλωσε, ενώ, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κατάστασης παγκοσμίως, τόνισε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει και θα έχει τελειώσει μόνο όταν θα έχει τελειώσει παντού -αυτό θα συμβεί με μέτρα προστασίας και εμβολιασμό».
Η εξέλιξη της εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού στη Γερμανία επιταχύνεται στο μεταξύ συνεχώς, με νέο ρεκόρ 1,1 εκατ. εμβολιασμών κατά τη χθεσινή μέρα.
«Είναι σχεδόν το 1% του συνολικού πληθυσμού και αυτό ακριβώς δείχνει πόσο έχουμε επιταχύνει την προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Σπαν, για να επισημάνει ταυτόχρονα ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης», καθώς έχουν δεχτεί τουλάχιστον την α’ δόση του εμβολίου 20 εκατομμύρια πολίτες.
Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι εντός Ιουνίου θα καταστεί εφικτό να καταργηθεί η σειρά προτεραιότητας για τον εμβολιασμό, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες, καθώς, όπως είπε, θα υπάρχει ακόμη χρόνος αναμονής για τον εμβολιασμό.
«Τον Ιούνιο θα παραλάβουμε τα περισσότερα εμβόλια μέχρι τώρα, αλλά όχι τόσα ώστε να μπορούμε να εμβολιάσουμε τα άτομα από 12 έως 60 ετών εντός του μήνα. Είναι σημαντικό να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις», κατέληξε ο κ. Σπαν.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.