ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κόντρα Γουόρεν Μπάφετ-Κ.Σβαμπ: «Οι πολυεθνικές να κάνουν περισσότερα για το κλίμα»

Κόντρα Γουόρεν Μπάφετ-Κ.Σβαμπ: «Οι πολυεθνικές να κάνουν περισσότερα για το κλίμα»

Δηλώσεις του Γουόρεν Μπάφετ για την κλιματική αλλαγή προκάλεσαν την αντίδραση του Κλάους Σβαμπ.

Στο παρελθόν, ο επιτυχημένος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, είχε δηλώσει πως οι εταιρείες πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία κέρδους για τους μετόχους και να μην επενδύουν σε κοινωνικά προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή. «Αυτά είναι τα χρήματα των μετόχων» έχει αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου τράβηξαν την προσοχή του Κλάους Σβαμπ, εκτελεστικού προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο οποίος τόνισε μάλιστα πως θα ήθελε κάποια στιγμή να «συζητήσει» με τον Μπάφετ επί του θέματος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το BusinessInsider, ο Σβαμπ δήλωσε χαρακτηριστικά πως εάν του δινόταν η ευκαιρία, θα έλεγε στον Μπάφετ: «Κοιτάξτε, ειδικά εσείς επειδή ξέρετε πολύ καλά τι συμβαίνει στον ασφαλιστικό κλάδο, θα έπρεπε να εμπλακείτε πιο ενεργά σε θέματα ESG, θέματα δηλαδή που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση, γιατί μπορεί αυτά τα προβλήματα να πλήξουν ανεπανόρθωτα την ασφαλιστική σας επιχείρηση μια μέρα και όσα δηλώνετε τώρα να σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Μπορεί ο Μπάφετ να έχει ξοδέψει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανεμογεννήτριες και σχετικές υποδομές στην Αϊόβα, αλλά σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος έχει δηλώσει αυτό οφείλεται μόνο σε πίστωση φόρου παραγωγής.

Από την άλλη, ο Σβαμπ υποστηρίζει πως προκειμένου κάποιος να θεωρείται καλός και επιτυχημένος διαχειριστής σήμερα, το μυστικό είναι «να καταφέρει να πετύχει την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ μετόχων και ενδιαφερομένων. Όποιος δεν δίνει έμφαση σε αυτά που επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι κινείται σε λάθος μονοπάτια» τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.