ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Α.Μπλίνκεν: Στόχος των ΗΠΑ να κλείσουν την φυλακή στον κόλπο του Γκουαντάναμο

Α.Μπλίνκεν: Στόχος των ΗΠΑ να κλείσουν την φυλακή στον κόλπο του Γκουαντάναμο

Τις προθέσεις της διοίκησης του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να κλείσει τις φυλακές που βρίσκονται στον κόλπο του Γκουαντάναμο, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

«Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είναι κλειστό. Και αυτό, το κλείσιμο της φυλακής είναι σίγουρα ο στόχος μας, στον οποίο θα επικεντρωθούμε τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξή του στο CBS, σχετικά με το σωφρονιστικό ίδρυμα στον κόλπο του Γκουαντάναμο.

Εντούτοις, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν διευκρίνισε το πότε θα πραγματοποιηθεί η παύση της ισχύος των φυλακών στο Γκουαντάναμο.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκίνησε τη διαδικασία επανεξέτασης της πολιτικής για το μέλλον της φυλακής στον κόλπο του Γκουαντάναμο με σκοπό το κλείσιμο του ιδρύματος.

Η Διεθνής Τρομοκρατική Φυλακή ιδρύθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Εκπρόσωποι ορισμένων διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των εμπειρογνωμόνων του ΟΑΣΕ και των Ηνωμένων Εθνών, κάλεσαν τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να κλείσει αμέσως τη φυλακή στον κόλπο του Γκουαντάναμο, επειδή πολλοί κρατούμενοι κρατήθηκαν εκεί χωρίς δίκη ή έρευνα και υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε υπογράψει εκτελεστική εντολή να κλείσει το Γκουαντάναμο πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.

Όμως, οι προθέσεις του Ομπάμα ήταν ανεπιτυχείς, καθώς το Κογκρέσο αρνήθηκε το κλείσιμο φυλακών.

Ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αφού ήρθε στην εξουσία, ακύρωσε επίσημα το διάταγμα του Ομπάμα.

Ταυτόχρονα, νέοι κρατούμενοι εξακολουθούν να είναι στο Γκουαντάναμο, ενώ συνολικά 775 κρατούμενοι πέρασαν από το Γκουαντάναμο, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον δικαστηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, πλέον, στην αμερικανική βάση στην Κούβα, όπου βρίσκεται η φυλακή, απομένουν μόνο περίπου 40 κρατούμενοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.