Δεν ξέρουμε τι θα έκανε με τους Τούρκους αλλά μέχρι τώρα έκαψε τους Έλληνες που πάτησαν στην Λιβύη...

Ο αγρότης που «πείραξε» τα γαλλοβελγικά σύνορα και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδια

Ο αγρότης που «πείραξε» τα γαλλοβελγικά σύνορα και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδια

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ένας ντόπιος ιστοριοδίφης περπατούσε στο δάσος όταν αντιλήφθηκε πως μια πέτρα που σηματοδοτούσε τα όρια μεταξύ των δύο χωρών είχε μετακινηθεί κατά 2,29 μέτρα.

Ο Βέλγος αγρότης, ο οποίος, όπως φαίνεται, είχε ενοχληθεί από την παρουσία της πέτρας στον δρόμο του τρακτέρ του, την είχε μετακινήσει εντός γαλλικού εδάφους.

Το περιστατικό αυτό ευτυχώς δεν προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, μα έγινε δεκτό με χαμόγελα και στις δύο πλευρές των συνόρων.

«Έκανε το Βέλγιο μεγαλύτερο και τη Γαλλία μικρότερη, και αυτό δεν είναι καλή ιδέα» είπε ο Νταβίντ Λαβό, δήμαρχος στο βελγικό χωριό Ερκελίνες, στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1. Τέτοιου είδους κινήσεις, υπογράμμισε, προκαλούν «πονοκεφάλους» μεταξύ κτηματιών, πόσο μάλλον γειτονικών χωρών.

Τα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου εκτείνονται σε απόσταση 620 χλμ. Είχαν διαμορφωθεί επίσημα με συνθήκη το 1820, μετά την ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλό.

«Εγώ ήμουν ευτυχής, η πόλη μου μεγάλωσε» είπε γελώντας ο Βέλγος δήμαρχος. «Μα η δήμαροχς του Μπουζινιέ σουρ Ροκ δεν συμφωνούσε».

«Λογικά θα μπορέσουμε να αποφύγουμε έναν νέο συνοριακό πόλεμο» είπε εύθυμα η δήμαρχος του γειτονικού γαλλικού χωριού.

Οι τοπικές βελγικές αρχές σχεδιάζουν να έρθουν σε επαφή με τον αγρότη για να του ζητήσουν να επιστρέψει την πέτρα στην αρχική της τοποθεσία. Αν δεν συμβεί αυτό, η υπόθεση θα μπορούσε να πάει στο βελγικό ΥΠΕΞ, που θα χρειαζόταν να συγκαλέσει μια γαλλοβελγική συνοριακή επιτροπή που είναι σε «νάρκη» από το 1930.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.