ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αηδιαστικό συμβάν στην Δανία – Θα ξεθαφτούν εκατομμύρια σαπισμένα βιζόν υπό τον φόβο ρύπανσης

Αηδιαστικό συμβάν στην Δανία – Θα ξεθαφτούν εκατομμύρια σαπισμένα βιζόν υπό τον φόβο ρύπανσης

Η Δανία αναμένεται να προχωρήσει σε μία δυσάρεστη κίνηση, καθώς θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στην εκταφή 4 εκατομμυρίων σαπισμένων βιζόν για να αποφύγει τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.

Τα άτυχα βιζόν που σφαγιάστηκαν μαζικά τους προηγούμενους μήνες υπό τον φόβο διάδοσης μεταλλάξεων του κορονοϊού αναμένεται να ξεθαφτούν και στη συνέχεια να αποτεφρωθούν.

Όσοι ζουν σε κοντινή απόσταση από τους χώρους ταφής των βιζόν έχουν προειδοποιηθεί εκ των προτέρων ότι ενδέχεται να εκτεθούν σε επιβλαβή δυσοσμία καθώς τα σαπισμένα ζωάκια θα ξεθάβονται.

«Λυπάμαι που αυτό θα προκαλέσει θόρυβο και δυσοσμία, αλλά νομίζω ότι οι κάτοικοι θα προτιμούσαν να έχουν αυτή την κατάσταση για σύντομο χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια να γνωρίζουν ότι το πρόβλημα λύθηκε και ο κίνδυνος ρύπανσης εξαλείφθηκε, παρά ότι πρέπει να ζήσουμε με την αβεβαιότητα για πολλά χρόνια μπροστά μας» δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Ράσμους Πρεν.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της δανικής κτηνιατρικής, Κάσπερ Κλίντο αναφέρει ότι «έχουμε κάποιες περιγραφές, ότι η κατάσταση των ζώων πρέπει να είναι σαπουνώδης […] Περιμένουμε να μυρίζει».

Σύμφωνα με τον Κλίντο, αντί τα ζώα να καούν σε μεγάλες φωτιές κοντά στους τάφους, θα αποτεφρωθούν υπό ελεγχόμενες συνθήκες με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, η διαδικασία της εκταφής και της καύσης των περίπου 13.000 τόνων νεκρών βιζόν αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.