ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ο Τιτανικός «ξαναγεννιέται»: Κινέζοι έφτιαξαν ακριβές του αντίγραφο! (φώτο-βίντεο)

Ο Τιτανικός «ξαναγεννιέται»: Κινέζοι έφτιαξαν ακριβές του αντίγραφο! (φώτο-βίντεο)

Μπορεί να έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας μετά το τραγικό ναυάγιό του στο παρθενικό του ταξίδι, ωστόσο ο θρυλικός Τιτανικός θα ξαναγεννηθεί.

Ο λόγος για το θεματικό πάρκο “Τιτανικός” στο Σιτσουάν της Κίνας, σε μια περιοχή που απέχει πάνω από 1.000 χλμ. από τη θάλασσα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP, η κατασκευή του Τιτανικού-γι’ αυτή δούλεψαν 100 εργαζόμενοι-διήρκεσε περίπου 6 χρόνια.

Χρονικό διάστημα που είναι μεγαλύτερο από όσο χρειάστηκε η κατασκευή του πρωτότυπου σκάφους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αντίγραφο του Τιτανικού-χρειάστηκε πάνω από 23 χιλ. τόνους χάλυβα για να ολοκληρωθεί-κόστισε 1 δις. γιουάν (περίπου 155,3 εκατομμύρια δολάρια).

«Πρόκειται για εξαιρετικά ένα περίπλοκο έργο» ανέφερε ο Σου Σαοτζούν, επικεφαλής χρηματοδότης του εγχειρήματος.

«Ελπίζω αυτό το πλοίο να βρίσκεται εδώ σε 100-200 χρόνια» συνέχισε ο Σαοτζούν, που στόχος του είναι να διαφυλάξει το μέλλον της κρουαζιέρας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, ο νέος Τιτανικός πρόκειται να είναι ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου σε κάθε λεπτομέρεια.

Από τα πόμολα στις πόρτες, μέχρι τα υπερπολυτελή υπνοδωμάτια και την εντυπωσιακή σάλα της τραπεζαρίας.

https://twitter.com/AFP/status/1393071496747048961

Για την πιστότητα του αντιγράφου θα επιστρατευτούν ειδικοί επιστήμονες και ιστορικοί, που θα επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα του όλου εγχειρήματος.

Να τονίσουμε ότι το φιλόδοξο έργο λαμβάνει την έμπνευσή του από την θρυλική κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Τιτανικός» του 1997, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ, που σάρωσε τα βραβεία Όσκαρ, αποσπώντας 11 χρυσά αγαλματίδια.

Μεταξύ άλλων, τα τουριστικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους τουρίστες στο θεματικό πάρκο του Τιτανικού θα παίζουν το βασικό σάουντρακ της ταινίας “Τιτανικός, “My Heart Will Go On”, που ερμήνευσε μοναδικά η Σελίν Ντιόν.

Ο Τιτανικός θα αποτελεί το κύριο έκθεμα του πάρκου, που σκοπεύει να ξαναφέρει στη ζωή το παλιό λιμάνι του Σαουθάμπτον, στη Βρετανία, από όπου το θρυλικό υπερωκεάνιο ξεκίνησε για τη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Απριλίου 1912.

Στις 23:40 της 14ης Απρίλη, o Τιτανικός συγκρούστηκε με παγόβουνο και βυθίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απρίλη.

Ήταν το παρθενικό του ταξίδι και μετέφερε 2.224 επιβάτες και πλήρωμα.

Διασώθηκαν μόνο 700.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.