ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλλάζει το τοπίο στις ψηφιακές πλατφόρμες – Κερδίζουν έδαφος οι ανταγωνιστές του Netflix

Αλλάζει το τοπίο στις ψηφιακές πλατφόρμες – Κερδίζουν έδαφος οι ανταγωνιστές του Netflix

Ιδιαίτερα μεγάλος μοιάζει ο ανταγωνισμός στις ψηφιακές πλατφόρμες με υπηρεσίες ροής, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου των κολοσσών ΜΜΕ.

Οι τρεις όμιλοι Disney, HBO, ViacomCBS κερδίζουν έδαφος.

Στην περίπτωση του Netflix, οι επενδυτές προβληματίζονται για το αν θα συνεχίσει να δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες παραγωγές, ώστε να προσελκύει θεατές.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Σόφι Λαντ, αναλύτρια μετοχών της Hargreaves Slansdown, «η εταιρεία του δικτύου Netflix όχι μόνον είναι σοβαρή παίκτρια, αλλά η ίδια ανακάλυψε αυτήν την υπηρεσία ροής περιεχομένου, οπότε η επίδοσή της το υπόλοιπο του έτους θα είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία της. Άλλωστε, όταν η συνθήκη είναι ευνοϊκή, όπως συνέβη με την πανδημία, ο καθένας στο πεδίο μπορεί να επωφεληθεί».

Στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας η πλατφόρμα Νetflix σημείωσε σημαντική αύξηση, αλλά φέτος στη διάρκεια του α΄ τριμήνου ο αριθμός των συνδρομητών της διογκώθηκε μεν, λιγότερο από το αναμενόμενο δε, δηλαδή κατά 4 εκατομμύρια μόνο. Η Disney κατόρθωσε να προσελκύσει 9 εκατομμύρια συνδρομητές το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, η ViacomCBS περί τα 6 εκατομμύρια και η HBO σχεδόν 3 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την υπηρεσία της Max Streaming Service.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.