ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Άνθρωποι β’ κατηγορίας» οι ανεμβολίαστοι στο Ντουμπάι: Ανοίγει η διασκέδαση αλλά μόνο για εμβολιασμένους!

«Άνθρωποι β’ κατηγορίας» οι ανεμβολίαστοι στο Ντουμπάι: Ανοίγει η διασκέδαση αλλά μόνο για εμβολιασμένους!

Η κυβέρνηση στο Ντουμπάι αποφάσισε να προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης, των μπαρ και των κλαμπ, με ένα ιδιαίτερα αρνητικό κριτήριο, τον εμβολιασμό.

Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα της διασκέδασης, μηδενός εξαιρουμένου, μπαρ, κλαμπ, αλλά και πάσης φύσεως καλλιτεχνικά, μουσικά και αθλητικά events, θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες. Αυτό ισχύει τόσο για τους κάτοικους του Ντουμπάι όσο και για τους τουρίστες, οι οποίοι θα πρέπει και αυτοί να κατεβάσουν στο κινητό τηλέφωνό τους το app «Al Hosn» και να «ανεβάσουν» το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους κατά της Covid-19.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα χάνουν κάποια προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμενοι, οι μόνοι που θα έχουν την δυνατότητα να κάθονται και στο μπαρ, κάτι που δεν επιτρεπόταν μέχρι σήμερα ούτε καν στα μπαρ-εστιατόρια, παρά μονο στα τραπέζια και με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων.

Όσον αφορά τώρα στους μη εμβολιασμένους, θα μπορούν να επισκέπτονται τα εστιατόρια που διαθέτουν μπαρ, αλλά δεν θα μπορούν να κάθονται σε αυτά, παρά μόνο στους χώρους για μη εμβολιασμένους, δηλαδή μόνο στον χώρο με τραπέζια και σε αποστάσεις. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία μπορούν να λειτουργούν με 100% πληρότητα, τα καφέ και εστιατόρια θα πρέπει να διατηρήσουν τα δυο μέτρα απόσταση στα τραπέζια, αλλά θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι, στα σίσα καφέ (ναργιλέδικα) θα μπορουν να κάθονται μαζί έως έξι άτομα, οι γάμοι θα τελούνται με παρουσία 100 καλεσμένων και στα πριβέ πάρτι στα σπίτια επιτρέπεται η συγκέντρωση έως τριάντα άτομα.

Σημειώνεται ότι τα μεγάλα events, όπως πχ συναυλίες ή αθλητικές συναντήσεις θα μπορούν να έχουν μέχρι 1.500 άτομα σε εσωτερικό χώρο και μέχρι 2.500 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Με το άνοιγμα της διασκέδασης επιστρέφουν και οι ελληνικές βραδιές. Το πολυσυζητημένο ελληνικό πάρτι στο Ντουμπάι με την γνωστή ντιτζέι Άντζελα Παντελή που είχε ακυρωθεί λόγω αύξησης των κρουσμάτων, θα πραγματοποιηθεί τις 4 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Grand Millennium. Η ντιτζέι ανέφερε ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο τομέα της διασκέδασης, κρίθηκε αναγκαίο διότι οι κυβερνώντες αποφάσισαν να μην ρισκάρουν, ειδικά τώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει πέσει αισθητά και το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. «Πάντως εδώ στο Ντουμπάι εμμέσως πλην σαφώς μάς αναγκάζουν να εμβολιαστούμε, ειδικά αν θέλουμε να έχουμε δουλειά. Όχι μόνο στον χώρο της διασκέδασης αλλά και σε άλλους τομείς όπως για παράδειγμα στη διδασκαλία, εγώ που πλέον ξεκίνησα να διδάσκω και σε σχολεία γυμναστική, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχω εμβολιαστεί. Στο γυμναστήριο που διδάσκω pole dancing επίσης μου είπαν ότι καλό είναι να έχω εμβολιαστεί» τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.