ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Στροφή στην καριέρα για δήμαρχο της Σουηδίας – Έγινε οδηγός σκουπιδιάρικου και κοιμάται ήσυχη

Στροφή στην καριέρα για δήμαρχο της Σουηδίας – Έγινε οδηγός σκουπιδιάρικου και κοιμάται ήσυχη

Η Αν-Σόφι Χέρμανσον πήρε μία ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση, καθώς άφησε την πολιτική και την θέση της δημάρχου και επέλεξε να γίνει οδηγός σκουπιδιάρικου.

Μια καθημερινή, η πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ-της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας-πάρκαρε το τεράστιο σκουπιδιάρικο που οδηγεί στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας απορριμμάτων όπου εργάζεται, έβγαλε τα ρούχα της δουλειάς και χαιρέτησε τους συναδέλφους της.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι με ρωτούν τι στο καλό θέλω εδώ πέρα, αλλά αυτό για μένα είναι μια καλή λύση. Πρέπει να πληρώσω το νοίκι” λέει η Χέρμανσον, μιλώντας στο Politico.

Έπειτα από μια επιτυχημένη καριέρα ως σύμβουλος υπουργού στην Στοκχόλμη και στη συνέχεια ως δήμαρχος στο Γκέτεμποργκ, εκτοπίστηκε από το κόμμα της τους σοσιαλδημοκράτες μετά την αποτυχία της στις εκλογές του 2018.

Αντί όμως να επιλέξει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ως σύμβουλος σε κάποια μεγάλη σουηδική εταιρεία, η Χέρμανσον είχε άλλα στο μυαλό της.

Ξέθαψε το επαγγελματικό δίπλωμα βαρέων οχημάτων που είχε βγάλει στα νιάτα της έπειτα από προτροπή του πατέρα της και κάθισε στο τιμόνι ενός σκουπιδιάρικου.

Τις περισσότερες φορές μαζεύει τους κάδους του κομπόστ που οι Σουηδοί φτιάχνουν έξω από τα σπίτια τους, με τους ντόπιους συχνά να την αναγνωρίζουν παρά τα ρούχα της δουλειάς και πιάνουν πολιτική κουβέντα με την πρώην δήμαρχο.

“Τουλάχιστον, κανείς δεν μοιάζει θυμωμένος μαζί μου” λέει η Χέρμανσον. “Κι αυτό είναι μια ευχάριστη αλλαγή από την παλιά δουλειά μου ως πολιτικός” εξηγεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.