ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Εντυπωσιακή αγορά από την Amazon – Συμφωνία «μαμούθ» 8,45 δισ. για την απόκτηση της MGM

Εντυπωσιακή αγορά από την Amazon – Συμφωνία «μαμούθ» 8,45 δισ. για την απόκτηση της MGM

Σε μία εξαιρετική κίνηση στο χώρο του θεάματος προχώρησε η Amazon, καθώς εξαγόρασε το θρυλικό κινηματογραφικό στούντιο MGM.

Ο πιο διάσημος μυστικός πράκτορας της μεγάλης οθόνης έχει και επισήμως νέο σπίτι, μετά την εξαγορά μαμούθ της MGM από την Amazon. Η είδηση της συμφωνίας των 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάνει εδώ και κάποιες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας κραδασμούς στην αδυσώπητη κούρσα των κολοσσών του θεάματος να κερδίσουν το στοίχημα του streaming.

Τα κινηματογραφικά στούντιο MGM που ιδρύθηκαν το 1924, έρχονται να προσθέσουν αμέτρητες ταινίες στην ταινιοθήκη της Amazon, η οποία και έχει επικεντρώσει κυρίως στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών. Η Amazon σκοπεύει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της συμφωνίας να «διατηρήσει την κληρονομία της MGM και τον κατάλογο των ταινιών της», αλλά και να προσφέρει στους συνδρομητές της πρόσβαση σε μια μεγάλη λίστα κινηματογραφικών παραγωγών.

Η Amazon βάζει στην ταινιοθήκη της 4.000 ταινίες

Με τον τρόπο αυτό, η Amazon εμπλουτίζει το Prime Video, την πλατφόρμα streaming του ομίλου με περισσότερες από 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικές παραγωγές. Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός ελπίζει να επωφεληθεί των ταινιών από το franchise Τζέιμς Μποντ και Ροζ Πάνθηρας που θα κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον.

Όλοι οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Τζέιμς Μποντ

«Η πραγματική αξία πίσω από αυτή τη συμφωνία είναι ο θησαυρός πνευματικής ιδιοκτησίας στον μακρύ κατάλογο που σκοπεύουμε να φανταστούμε εκ νέου και να αναπτύξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM» σημείωσε ο Μάικ Χόπκινς, αντιπρόεδρος του Prime Video της Amazon.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Amazon από την συμφωνία της με την Whole Foods, ύψους 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017. Φυσικά, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος έχει μπει δυναμικά στον χώρο του θεάματος, καθώς μόνο το περασμένο έτος δαπάνησε 11 δισεκατομμύρια σε περιεχόμενο για την streaming πλατφόρμα του.

Θεριέυει ο ανταγωνισμός στις ψηφιακές πλατφόρμες

Η επιτυχημένη εκκίνηση της ψηφιακής πλατφόρμας της HBO (Max) και της Disney (Disney+) άσκησαν έντονη πίεση στην Amazon ώστε να αναζητήσει περισσότερο διαθέσιμο υλικό για τους συνδρομητές της. Ο ίδιος ο Τζεφ Μπέζος δεν έκρυψε την επιθυμία του να αποκτήσει πλούσια ταινιοθήκη, σε ένα στοίχημα να ανταγωνιστεί τις παραπάνω πλατφόρμες, αλλά και τον ηγέτη στον χώρο, το Netflix.

Η MGM άλλωστε, εκτός από τον Πράκτορα 007 χαρίζει στην Amazon και τα δικαιώματα των θρυλικών ταινιών Ρόκι, με δυνατότητα δημιουργίας νέων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών με βάση τον κινηματογραφικό μποξέρ.

Με αυτή την εξαγορά, η Amazon ευελπιστεί να διατηρήσει ζωηρό το ενδιαφέρον των 200 εκατομμυρίων συνδρομητών της (δεν διατίθεται στην Ελλάδα), την ώρα που ο ανταγωνισμός φουντώνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Δόκτωρ Ζιβάγκο» και «Όσα Παίρνει Ο Άνεμος» στην Amazon

Η εξαγορά της MGM βρισκόταν στο τραπέζι εδώ και χρόνια, αλλά καμιά εταιρεία δεν είχε φτάσει ποτέ κοντά σε συμφωνία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg για το θέμα, η εξαγορά αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη κίνηση για τον Τζεφ Μπέζος, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τον χώρο του θεάματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.