ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φιάσκο το αεροπορικό εμπάργκο της ΕΕ στην Λευκορωσία -Γύρισε «μπούμερανγκ» κατά των Δυτικών & ισχυροποιεί Aeroflot (upd)

Φιάσκο το αεροπορικό εμπάργκο της ΕΕ στην Λευκορωσία -Γύρισε «μπούμερανγκ» κατά των Δυτικών & ισχυροποιεί Aeroflot (upd)

(Αρχικό κείμενο 27/5 20:24) Μπούμερανγκ γυρίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η παράλογη απόφαση να απαγορέψει τις πτήσεις πάνω από τη Λευκορωσία, μετά τη σύλληψη από τις λευκορωσικές αρχές του μέλους νεοναζιστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων Ρόμαν Προτάσεβιτς, καθώς η Μόσχα αρνήθηκε να υποδεχθεί δύο ευρωπαϊκές πτήσεις που θα παράκαμπταν τη Λευκορωσία.

Συγκεκριμένα, η Μόσχα δεν επέτρεψε χθες σε πτήση της Air France το Παρίσι προς τη Μόσχα την Πέμπτη. Η γαλλική εταιρία ακύρωσε την Πέμπτη αφού καθυστέρησε την προηγούμενη μέρα και αργότερα ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή επίσης δεν θα πραγματοποιήσει πτήσεις. Η Air France εξυπηρέτησε τους επιβάτες της μέσω της κρατικής αεροπορικής εταιρίας της Ρωσίας Aeroflot.

Οι Αυστριακές Αερογραμμές επίσης, ακύρωσαν πτήση από τη Βιέννη αφού οι ρωσικές αρχές δεν ενέκριναν προσαρμογές στο σχέδιο πτήσης.

Αν συνεχίσει αυτός ο ανούσιος αποκλεισμός, οι μόνες ευρωπαϊκές εταιρίες που θα μπορούν να πετάξουν προς Ρωσία και Λευκορωσία θα είναι η Αεροφλοτ και η Μπελάβια, κάτι που αναμένεται να εκτοξεύσει τα κέρδη τους, ενώ αντίθετα οι ευρωπαϊκές εταιρίες θα δουν τα κέρδη τους να μειώνονται.

Άλλωστε οι λευκορωσικές αρχές σε αντίθετα με τις υπερβολές του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έκαναν καμία «κρατική αεροπειρατεία», ούτε μαχητικά σήκωσαν, ούτε είχαν πράκτορες στο αεροπλάνο. Μία απλή εντολή από τον πύργο ελέγχου έστειλαν, κάτι που έχει γίνει εκατοντάδες φορές από όλα τα κράτη τα οποία αντιλαμβάνονται πως σε μία πτήση βρίσκεται κάποιος καταζητούμενος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο και έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.