ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

NYT: Υποψία για ανάμιξη Ουκρανών αξιωματούχων στις αμερικανικές εκλογές

NYT: Υποψία για ανάμιξη Ουκρανών αξιωματούχων στις αμερικανικές εκλογές

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ερευνούν την παρέμβαση πρώην και νυν Ουκρανών αξιωματούχων στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση των «New York Times» που επικαλούνται πηγές με γνώση του ζητήματος, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μπρούκλιν ερευνούν, μαζί με το FBI, μια απόπειρα πολλών πρώην και νυν Ουκρανών αξιωματούχων να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές διαδίδοντας «αβάσιμες καταγγελίες» για διαφθορά εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως μέσω του Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην δικηγόρου του τέως Αμερικανού ηγέτη, Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα επικεντρώνεται στο ταξίδι του Ρούντι Τζουλιάνι στην Ευρώπη, τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και συναντήθηκε με αρκετούς Ουκρανούς αξιωματούχους.

Πάντως, βάσει των προαναφερθεισών πηγών, τουλάχιστον ένας από τους νυν και πρώην αξιωματούχους που συναντήθηκε ο Ρούντι Τζουλιάνι, ένας Ουκρανός βουλευτής που ονομάζεται Αντρέι Ντερκάτς, είναι τώρα στο επίκεντρο της έρευνας.

Από την πλευρά του, σε περσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρούντι Τζουλιάνι, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε τίποτα από το να τον αποτρέψει να συναντηθεί με τον Αντρέι Ντερκάτς, ο οποίος δεν ήταν υπό την επιβολή κυρώσεων εκείνη τη στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Αντρέι Ντερκάτς έγινε στόχος κυρώσεων από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, με τον δικηγόρο του Ουκρανού αξιωματούχου, σύμφωνα με την προαναφερθείσα δημοσίευση, να έχει δηλώσει πως οι εν λόγω κυρώσεις, που εκδόθηκαν υπό την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, είναι εκδίκηση από τους «κρατικούς συνεργάτες» του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην προαναφερθείσα σχετική δημοσίευση, δεν είναι ακόμα σαφές εάν η έρευνα θα οδηγήσει σε κατηγορίες εναντίον Ουκρανών υπηκόων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.