ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Μαρόκο: Υπό παρακολούθηση η μητέρα με τα εννιάδυμα – Υγιέστατη μετά την γέννα

Μαρόκο: Υπό παρακολούθηση η μητέρα με τα εννιάδυμα  – Υγιέστατη μετά την γέννα

Μία γυναίκα από το Μάλι κατάφερε να φέρει στον κόσμο εννιά παιδιά, πριν από σχεδόν έναν μήνα και αναμένεται να παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για άλλους δύο μήνες.

Η Χαλιμά Σισέ, 25 ετών, από το Τομπουκτού, γέννησε στις αρχές Μαΐου πέντε κοριτσάκια και τέσσερα αγοράκια. Είχε μεταφερθεί στα τέλη Μαρτίου από το Μπαμακό στην Καζαμπλάνκα, για να έχει καλύτερη περίθαλψη και παρακολούθηση, λόγω του αυξημένου κινδύνου που αντιμετώπιζε λόγω αυτής της σπανιότατης, πολύδυμης κύησης.

Τα εννιάδυμα δεν χρειάζονται πλέον αναπνευστική υποστήριξη, τρέφονται με καθετήρα και το βάρος τους αυξήθηκε σημαντικά: ζυγίζουν από 800 έως 1.400 γραμμάρια, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντελκοντούς Χάφσι, εκπρόσωπος Τύπου της ιδιωτικής κλινικής «Άιν Μπόρτζα».

Η νεαρή μητέρα θα μπορούσε να πάρει ήδη εξιτήριο από την κλινική, αλλά επέλεξε η ίδια να παραμείνει κοντά στα παιδιά της «για συναισθηματικούς λόγους», είπε ο Χάφσι.

Οι γιατροί δεν συζητούν πάντως ακόμη την επιστροφή της πολύτεκνης οικογένειας στο Μάλι. «Θα χρειαστούν δύο μήνες περίπου ώστε τα μωρά να φτάσουν σε σημείο να αντιμετωπίζουν τη ζωή», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Στις 4 Μαΐου, μια ομάδα αποτελούμενη από 10 γιατρούς και 25 νοσηλευτές κινητοποιήθηκε για να φέρει στον κόσμο, με καισαρική, τα εννιά μωρά.

Να σημειωθεί ότι αυτή η πολύδυμη κύηση δεν έχει καταγραφεί ακόμη ως παγκόσμιο ρεκόρ. Το ιατρικά πιστοποιημένο ρεκόρ ανάγεται στο 2009 και ανήκει σε μια 33χρονη Αμερικανίδα, που γέννησε οκτώ μωρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.