ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Βουλή της Αλβανία απέπεμψε τον πρόεδρο Ίλιρ Μέτα – Δείτε τον λόγο

Η Βουλή της Αλβανία απέπεμψε τον πρόεδρο Ίλιρ Μέτα – Δείτε τον λόγο

Η Βουλή της Αλβανίας αποφάσισε την αποπομπή του Ίλιρ Μέτα με την κατηγορίας της παραβίασης του Συντάγματος κατά τις εκλογές.

Το αλβανικό κοινοβούλιο κατηγόρησε την Τετάρτη τον πρόεδρο Ίλιρ Μέτα για παραβίαση του Συντάγματος και τον απέπεμψε από τη θέση του.

Σε μια έκτακτη σύνοδο, το κοινοβούλιο ψήφισε 104 υπέρ και 7 κατά για την αποβολή του προέδρου ενώ τρεις απείχαν.

Η τελική έγκριση αναμένεται από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας εντός τριών μηνών.

Η έκθεση της κοινοβουλευτικής έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μέτα παραβίασε το σύνταγμα με την προκατειλημμένη του προσέγγιση ενάντια στους κυβερνώντες Σοσιαλιστές κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής εκλογικής εκστρατείας στις 25 Απριλίου.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο Μέτα παραβίασε 16 άρθρα και επίσης υποκίνησε βία.

Ο Μέτα είχε καταγγείλει την προσπάθεια έρευνας υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη.

Στα τέλη Απριλίου, 49 σοσιαλιστές βουλευτές συγκάλεσαν από την ερευνητική επιτροπή.

Κατηγορούν τον Μέτα, πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργό που έφυγε από το κόμμα πριν από πολλά χρόνια, για υποκίνηση βίας στο έθνος των Βαλκανίων και συμπαιγνία με την αντιπολίτευση πριν από τις εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα κατέληξε να κερδίσει 74 από τις 140 έδρες του κοινοβουλίου στις εκλογές της 25ης Απριλίου, κερδίζοντας την τρίτη τετραετή θητεία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.