ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η πρεσβία της Ρωσίας στις ΗΠΑ εξαπολύει κατηγορίες κατά του ΝΑΤΟ για πρόκληση κατά την άσκηση Baltops 2021

Η πρεσβία της Ρωσίας στις ΗΠΑ εξαπολύει κατηγορίες κατά του ΝΑΤΟ για πρόκληση κατά την άσκηση Baltops 2021

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, την Πέμπτη (10/06), έκανε λόγο για πρόκληση με τη χρήση του βομβαρδιστικού B-52H από τις ΗΠΑ και συνέστησε τη διακοπή οποιασδήποτε επικίνδυνης δραστηριότητας.

Αναλυτικά, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ αναφέρει: «Η χρήση του B-52H, το οποίο μπορεί να μεταφέρει πυρηνικά όπλα, από το Πεντάγωνο σε ελιγμούς κατά την άσκηση Baltops, είναι μια άλλη πρόκληση. Τέτοιες εκτοξεύσεις απειλών προκαλούν εντάσεις στην Ευρώπη».

Μάλιστα, η διπλωματική αποστολή πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες «σκοτεινιάζουν την ατμόσφαιρα» λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, στη Γενεύη, στις 16 Ιουνίου.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον κάλεσε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν ριζικά τις προσεγγίσεις τους σχετικά με την ασφάλεια στην Ευρώπη και να σταματήσουν την επικίνδυνη δραστηριότητα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση του ΝΑΤΟ, Baltops 2021, πραγματοποιείται στη Βαλτική Θάλασσα από τις 6 έως τις 18 Ιουνίου για 50ή φορά και σε αυτή συμμετέχουν 16 κράτη-μέλη της Συμμαχίας, καθώς και η Σουηδία και η Φινλανδία.

Συνολικά, στην εν λόγω άσκηση του ΝΑΤΟ που διέξαγεται από το 1972, συμμετέχουν 4.000 στρατιώτες, 40 πλοία, 60 αεροσκάφη και ελικόπτερα και έχουν προγραμματιστεί ασκήσεις αεροπορικής άμυνας μεταξύ άλλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας έχει επανειλημμένα αναφερθεί στο ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν συνοδεύσει αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52H πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.