ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πρώην σύμβουλος του Τ.Μπάιντεν λέει πως οι «Αμερικανοί δεν θυσιάστηκαν αρκετά στη διάρκεια της πανδημίας»! (βίντεο)

Πρώην σύμβουλος του Τ.Μπάιντεν λέει πως οι «Αμερικανοί δεν θυσιάστηκαν αρκετά στη διάρκεια της πανδημίας»! (βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Άντυ Σλάβιτ, επιχειρηματία και πρώην συμβούλου στα θέματα της πανδημίας του Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Άντυ Σλάβιτ, υποστήριξε πως ότι οι Αμερικανοί δεν «θυσιάστηκαν αρκετά καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης της COVID-19» και θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να σώσουν ζωές.

Σε εμφάνισή του στο CBS, σε μια προσπάθεια να προωθήσει το νέο του βιβλίο -αφού παραιτήθηκε από τον ρόλο του ανώτερου συμβούλου του Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα- ο Σλάβιτ έδωσε συμβουλές για το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα ο κορωνοϊός, ασκώντας κριτική όχι μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά κουνώντας το δάχτυλο και στον αμερικανικό λαό γενικότερα.

«Όλοι πρέπει να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον και να αναρωτηθούμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα την επόμενη φορά, και από πολλές απόψεις να είμαστε σε θέση να θυσιάσουμε λίγο περισσότερα ο ένας για τον άλλον για να περάσει αυτό και να σώσουμε περισσότερες ζωές. Αυτό είναι απαραίτητο και είναι κάτι που νομίζω ότι θα μπορούσαμε όλοι να έχουμε κάνει καλύτερα», υπογράμμισε με περίσσιο θράσος ο Σλάβιτ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για λάθη τόσο σε τεχνικό όσο και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας που οδήγησαν άμεσα στις απώλειες πολλών ζωών, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση του τέως προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

«Αρνηθήκαμε ότι υπάρχει ο ιός για πολύ καιρό, εκεί κάτω στον Λευκό Οίκο του Τραμπ. Υπήρξαν πάρα πολλές διαφωνίες και ένα παιχνίδι ευθυνών» ανέφερε, εξοργίζοντας τους χρήστες των social media που επικαλούνται τις τεράστιες θυσίες των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου lockdown και των σκληρών μέτρων προστασίας που εφαρμόστηκαν επί μήνες.

Περίπου 22,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν στις ΗΠΑ κατά της ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία και lockdown της περασμένης άνοιξης, αναγκάζοντας πολλούς εργαζόμενους να βασίζουν την επιβίωσή τους στα κρατικά επιδόματα.

Μια έρευνα που διεξήχθη πέρυσι έδειξε ότι περίπου το 43% των ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων φοβόταν ότι θα έπρεπε να κατεβάσουν οριστικά ρολά λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας ενώ από τον Απρίλιο, περίπου 200.000 αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.