ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε την Τσεχία – Νεκροί και τραυματίες ο απολογισμός (βίντεο)

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε την Τσεχία – Νεκροί και τραυματίες ο απολογισμός (βίντεο)

Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν στην Τσεχία λόγω ενός ισχυρού ανεμοστρόβιλου, ενώ αρκετοί είναι οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή του, χωρίς ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους.

“Δυστυχώς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξαν θύματα, αλλά δεν μπορώ να σας πω τον ακριβή αριθμό”, δήλωσε στο AFP η εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών Εντβίκα Κροπακόβα.

Η ίδια είπε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι “μονοψήφιος” και δεν θα είναι δεκάδες τα θύματα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πρόωρες οι όποιες εκτιμήσεις καθώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

“Οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών έκαναν λόγο για 100-150 ανθρώπους, αλλά όπως είναι τώρα τα πράγματα αναμένουμε ότι θα είναι δεκάδες”, σημείωσε η Κροπακόβα.

Ωστόσο, το νοσοκομείο στην πόλη Χοντονίν στο σύνορο της Τσεχίας με την Σλοβακία ανακοίνωσε ότι περιέθαλψε έως και 200 τραυματίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ έγραψε στο Twitter ότι “όλες οι διαθέσιμες μονάδες διάσωσης βρίσκονται επί ποδός ή βρίσκονται καθ’οδόν προς την περιοχή Χοντονίν, όπου πολλές κοινότητες έχουν πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο”.

Αυστριακοί και Σλοβάκοι διασώστες συνδράμουν τις προσπάθειες, ενώ έχει αναπτυχθεί και ο τσεχικός στρατός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.