ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βιτριόλι: Πως γίνεται η διάθεσή του – Πότε και σε ποιους επιτρέπεται η χρήση του

Βιτριόλι: Πως γίνεται η διάθεσή του – Πότε και σε ποιους επιτρέπεται η χρήση του

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης με αφορμή την επίθεση του ιερέα σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη μίλησε για το βιτριόλι και την αγορά του.

«Το θειικό οξύ είναι μια από τις οκτώ ισχυρά ελεγχόμενες ουσίες που περιλαμβάνονται σε έναν ευρωπαϊκό κανονισμό, στο οποίο περιλαμβάνεται αναλυτικά η διαδικασία κυκλοφορίας και χορήγησης τέτοιων ουσιών» είπε στην ΕΡΤ. Εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στις ΗΠΑ είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να προμηθευτεί το υλικό αυτό για ιδία χρήση, υπογράμμισε ο ίδιος.

«Υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι έχουν την άδεια να φέρουν στη χώρα τα αντιδραστήρια αυτά. Προφανώς για τις καθημερινές χρήσης της λ.χ. χημικής βιομηχανίας, επαγγελματιών. Στον κανονισμό προβλέπεται το υλικό με περιεκτικότητα άνω του 40% σε θειικό οξύ να μην δίδεται σε ιδιώτη παρά μόνο σε επαγγελματία με απαραίτητη έντυπη δήλωση της χρήσης είτε/και μεταπώλησής του. Το αντίστοιχο υλικό με περιεκτικότητα κάτω του 40% σε θειικό οξύ μπορεί να δοθεί και σε ιδιώτη, πάλι με έντυπη δήλωση χρήσης» ανέφερε.

Ο κ. Θωμαΐδης είπε λ.χ. μπορεί ένας αγρότης δηλώνοντας σε κατάστημα ότι θέλει π.χ. να ξεβουλώσει έναν βόθρο, να το αγοράσει νόμιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.