ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φιλιππίνες: Δήμαρχος έβαλε «λουκέτο» σε εργοστάσιο που πλήρωνε τους εργαζόμενους με κέρματα

Φιλιππίνες: Δήμαρχος έβαλε «λουκέτο» σε εργοστάσιο που πλήρωνε τους εργαζόμενους με κέρματα

Τα κέρματα είναι λεφτά και δεν είναι για πέταμα, όμως δεν το χωρά ανθρώπινος νους να πληρώνεις τους εργαζόμενούς σου σε χιλιάδες κέρματα.

Έτσι, ένας άντρας – εργάτης εργοστασίου στις Φιλιππίνες – κατήγγειλε στις αρχές της χώρας του πως το αφεντικό του τον πλήρωσε με χιλιάδες κέρματα ευτελούς αξίας και αναζήτησε βοήθεια.

Ο ξάδερφος του εργάτη ανέβασε φωτογραφίες με τεράστιες σακούλες γεμάτες νομίσματα σε διαφανή σακουλάκια.

Ένα όχι και τόσο ωραίο θέαμα, ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι το εργοστάσιο της NexGreen Enterprise στη Βαλενζουέλα των Φιλιππίνων ασχολείται με την ανακύκλωση πλαστικών.

Η ανάρτηση με τα κέρματα γρήγορα τράβηξε την προσοχή πολλών χρηστών στα social media, αλλά και του ίδιου του δήμαρχου Ρεξ Γκατσαλιάν, τοπικού άρχοντα της πόλης Βαλενζουέλα.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον Ράσελ Μανιόσα – τον καλοπληρωμένο εργάτη του εργοστασίου ανακύκλωσης – αλλά και εκπροσώπους της εταιρείας, με τον φουκαρά να λέει ότι ο λογιστής της NexGreen του είπε να πάει να αλλάξει τα κέρματα στην τράπεζα.

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση, με όλο το σκηνικό να μεταδίδεται live από τη σελίδα του δήμου στο Facebook.

“Γιατί πλήρωσες τον υπάλληλό σου με κέρματα των 5 και 10 σεντς; Αυτό είναι προσβολή και έτσι ξεγυμνώνεις τον εργάτη από την αξιοπρέπειά του” ακούγεται να λέει ο δήμαρχος Γκατσαλιάν στον εκπρόσωπο του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τον Τζάσπερ Τσενγκ Σο, εκπρόσωπο της NexGreen, ήταν κάποιο λάθος που οδήγησε να γίνει η πληρωμή του εργάτη με κέρματα και κανονικά δεν προοριζόταν για εκείνον.

Ωστόσο, η δικαιολογία του Τσενγκ δεν φαίνεται να ήταν αρκετή για να πείσει τον δήμαρχο της Βαλενζουέλα Ρεξ Γκατσαλιάν, ειδικά όταν ο Μανιόσα εξήγησε ότι πήρε τα κέρματα όταν υπέβαλε μήνυση στην εταιρεία για αντεργατικές πρακτικές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας των Φιλιππίνων Σιλβέστρ Μπελ διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας, ενώ ανέφερε ότι το εργοστάσιο ίσως αντιμετωπίσει κατηγορίες.

Μάλιστα, ενώ η έρευνα ακόμη διεξάγεται, ο δήμαρχος διέταξε την αναστολή λειτουργίας της εταιρείας ανακύκλωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.