ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν σκότωσαν δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια έρευνας σε σπίτι

Δύο άνδρες τραυματίστηκαν επίσης από τα πυρά

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν σκότωσαν δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια έρευνας σε σπίτι

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από μαχητές των Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια έρευνας σε ένα σπίτι στο νότιο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ένας ιερωμένος και ένας εκπρόσωπος της τοπικής διοίοκησης.

Αφότου ανέλαβαν ξανά την εξουσία, τον Αύγουστο του 2021, οι Ταλιμπάν κάνουν τακτικά ελέγχους σε όλη τη χώρα, από σπίτι σε σπίτι, ψάχνοντας για όπλα, για παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου και για αντιφρονούντες.

Την Κυριακή, Ταλιμπάν που έψαχναν σε ένα σπίτι στη Λασκάρ Γκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, πυροβόλησαν στον αέρα και τραυμάτισαν μια γυναίκα, σύμφωνα με τον Ουάλι Τζαν, έναν τοπικό θρησκευτικό αξιωματούχο. Δύο άλλες γυναίκες και ένας άνδρας συγγενής αποφάσισαν να μεταφέρουν την τραυματία στο νοσοκομείο.

«Βιάζονταν. Και, βλέποντάς τους να φεύγουν με ταχύτητα, οι Ταλιμπάν νόμισαν ότι διέφευγαν με όπλα και άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου τους», σκοτώνοντας τις δύο γυναίκες που συνόδευαν την τραυματία.

Ο Χαφίζ Ρασίντ, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Πολιτισμού της επαρχίας, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν «κατά τη διάρκεια μιας εκκαθαριστικής επιχείρησης στη ζώνη του Μποστ Κάλα».

Τις τελευταίες ημέρες, οι Ταλιμπάν ενέτειναν τις περιπολίες στη Χελμάντ και τη γειτονική επαρχία Κανταχάρ, το προπύργιο του κινήματός τους. Σταθμοί οδικών ελέγχων έχουν τοποθετηθεί προσωρινά στις κυριότερες διασταυρώσεις της Κανταχάρ και γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα οχήματα και τους επιβάτες τους.

«Ψάχνουν ακόμη και στις ντουλάπες και τα ρούχα των γυναικών. Τι είδους έρευνα είναι αυτή; Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά», σχολίασε μια κάτοικος της Κανταχάρ, το σπίτι της οποίας ερευνήθηκε σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έπρεπε να φέρουν ανιχνευτή μετάλλων για να βρουν όπλα, όμως δεν μπορούν να ψάξουν έτσι. Τα σκόρπισαν όλα κι έφυγαν», πρόσθεσε η γυναίκα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.