ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Aγγλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει θερμοκρασιών ρεκόρ

Προειδοποίηση της τέταρτης και ύψιστης βαθμίδας για κινδύνους για τη δημόσια υγεία

Aγγλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει θερμοκρασιών ρεκόρ

Προειδοποίηση της τέταρτης και ύψιστης βαθμίδας για κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην Αγγλία εξέδωσε για την προσεχή Δευτέρα και την Τρίτη η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας Ην. Βασιλείου, λόγω της μεγάλης πιθανότητας για ιστορικές θερμοκρασίες ρεκόρ.

Η τέταρτη βαθμίδα συναγερμού για τη δημόσια υγεία συνιστά κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Αγγλία.

Είχε προηγηθεί η έκδοση ενός άνευ προηγουμένου κόκκινου συναγερμού για «ακραία ζέστη» από τη μετεωρολογική υπηρεσία, ο οποίος αφορά την Αγγλία για τη Δευτέρα και Τρίτη, με τα προγνωστικά μοντέλα να επιμένουν ότι υπάρχει πιθανότητα να καταγραφεί για πρώτη φορά στη χώρα θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου ή και παραπάνω.

Ο μετεωρολογικός συναγερμός συνοδεύεται από την προειδοποίηση πως πρόκειται για «ένα εξαιρετικά ζεστό διάστημα (…) που μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένο αντίκτυπο σε ανθρώπους και υποδομές».

Σημειώνεται πως πιθανά προβλήματα υγείας λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας αναμένεται να επηρεάσουν ακόμα και υγιείς πολίτες και όχι μόνο τους ευάλωτους. Η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας ΗΒ προειδοποίησε ακόμα και για τον κίνδυνο θανάτων μεταξύ των υγιών πολιτών.

«Μιλάμε για μία δυνητικά πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μετεωρολογικού Γραφείου Γκρέιαμ Ματζ, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας που εκδίδεται κόκκινος συναγερμός για υπερβολική ζέστη.

Ο συναγερμός καλύπτει μια περιοχή από το Λονδίνο στα νοτιοανατολικά έως το Μάντσεστερ στα κεντροδυτικά και το Γιορκ στη βορειοανατολική Αγγλία.

Το ρεκόρ θερμοκρασίας στη Βρετανία είναι οι 38,7 βαθμοί Κελσίου που καταγράφηκαν στο Κέμπριτζ τον Ιούλιο του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πιθανότητα αυτό το ρεκόρ να σπάσει έχει πλέον ανέλθει στο 80% και για να πιάσει ο υδράργυρος τους 40 βαθμούς στο 50%, με περιοχές του Λονδίνου ενδεχομένως να φτάσουν και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.