ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αηδία & παραλογισμός: 24χρονη μητέρα έκανε τον πλακούντα της… smoothie και τον ήπιε! (φωτό)

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κατανάλωση του πλακούντα μπορεί να «βλάψει τόσο τη μητέρα όσο και το μωρό»

Αηδία & παραλογισμός: 24χρονη μητέρα έκανε τον πλακούντα της… smoothie και τον ήπιε! (φωτό)

Στην απόφαση να κάνει την πλακούντα της… smoothie και να τον πιει προχώρησε μια 24χρονη από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, προκαλώντας έκπληξη αλλά και… αηδία στους χρήστες των social media, με τους οποίους μοιράστηκε το περιστατικό.

Ο λόγος για την Desiree Van Nice η οποία μετά τη γέννηση της κόρης της Stella, αποφάσισε να πιει τον πλακούντα της – ένα όργανο που αναπτύσσεται στη μήτρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και παρέχει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο αναπτυσσόμενο έμβρυο – επειδή ήταν… οικογενειακή τους παράδοση!

The smoothie consumed by the 24-yr-old mom ( makinitdesirain/TikTok)

Η γυναίκα τοποθέτησε τον πλακούντα της στο μπλέντερ μαζί με μάνγκο, βατόμουρα, ροδάκινα, ανανά και γάλα καρύδας, και κατέγραψε και ανέβασε στο TikTok το βίντεο που έχει γίνει τώρα viral. The smoothie was made along with mango and coconut milk (makinitdesirain/ TikTok)

Παρά τη «γλοιώδη» και «σβολιασμένη» υφή του – η οποία όπως παραδέχτηκε τη δυσκόλευε να τον καταπιεί – η Desiree επέμεινε ότι της άφησε μια «υπέροχη αίσθηση».

Το βίντεο προκάλεσε γρήγορα μεγάλες αντιδράσεις για την Desiree – με κάποιους να την χαρακτηρίζουν έως και «κανίβαλο» και άλλους να την κατηγορούν ότι τον έφαγε μόνο και μόνο για τραβήξει την προσοχή στο διαδίκτυο. ‘It was yum’: Woman eats her own placenta after mixing it into smoothie, Internet calls it ‘cannibalism’

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το WebMD, υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια στις γυναίκες να καταναλώνουν τον πλακούντα τους μετά τον τοκετό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λόγω της μόδας αυτής, επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κατανάλωση του πλακούντα μπορεί να «βλάψει τόσο τη μητέρα όσο και το μωρό», καθώς μπορεί να περιέχει «μολυσματικά βακτήρια και ιούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.