ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αμερικανίδα έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι – Έχει μήκος 30 εκατοστών

Η έντονη τριχοφυΐα της γυναίκας οφείλεται κυρίως στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών από το οποίο πάσχει

Αμερικανίδα έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι – Έχει μήκος 30 εκατοστών

Μια Αμερικανίδα από το Μίσιγκαν έσπασε το ρεκόρ για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι αφού «έκοψε» το συνήθειό της να ξυρίζεται τρεις φορές την ημέρα, ανακοίνωσαν τα Guinness World Records.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η 38χρονη Έριν Χάνεϊκατ κατάφερε να αφήσει μούσι μήκους 30 εκατοστών που της εξασφάλισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, ενώ διευκρινίζεται ότι η έντονη τριχοφυΐα της γυναίκας οφείλεται κυρίως στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών από το οποίο πάσχει.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι μία από τις πιο συνηθισμένες ενδοκρινολογικές διαταραχές, και επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών παγκοσμίως. Ένα από τα πιθανά συμπτώματά του είναι η έντονη τριχοφυΐα, που έδωσε τη δυνατότητα στην 38χρονη να κατακτήσει το ρεκόρ χωρίς να λάβει ορμόνες ή άλλα συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα προηγούμενα χρόνια η Χάνεϊκατ προσπαθούσε να θέσει υπό έλεγχο το συγκεκριμένο σύμπτωμα (που την ταλαιπωρούσε από τα 13 της χρόνια) με συχνό ξύρισμα, αποτρίχωση με κερί και άλλες μεθόδους. Η «μάχη με τις τρίχες» ξεκίνησε στα εφηβικά της χρόνια και συνεχίστηκε και όταν ενηλικιώθηκε. Όταν όμως έχασε μερικώς την όρασή της λόγω προβλήματος που προκάλεσε στα μάτια της η υψηλή αρτηριακή πίεση, αποφάσισε να σταματήσει να ξυρίζεται, ακολουθώντας την προτροπή της συζύγου της, και να αποδεχτεί το πρόσωπό της όπως είναι.

Αυτό συνέβη την περίοδο της πανδημίας, και η χρήση μασκών στις δημόσιες εμφανίσεις της τη βοήθησε, όπως λέει, να μεγαλώσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση το μούσι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι (με μήκος 25,5 εκατοστά) κατείχε η 77χρονη Βίβιαν Γουίλερ.

Εκτός από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η Χάνεϊκατ έχει ταλαιπωρηθεί μέσα στα χρόνια από αρκετά προβλήματα υγείας. Μετά από μια βακτηριακή λοίμωξη που εμφάνισε κατά τη διάρκεια νοσηλείας της σε κλινική, η οποία δεν υποχωρούσε, αποφάσισε να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό του κάτω μέρους του ενός ποδιού της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι η ζωή της δεν υπήρχε μέχρι στιγμής διόλου εύκολη, η Χάνεϊκατ λέει ότι προσπαθούσε πάντα να διατηρεί την αισιοδοξία της. Όσο για τη ζωή της με ένα τόσο μακρύ μούσι, αναφέρει ότι έχει τα καλά της αλλά και τα κακά της, αφού η γενειάδα κρύβει μεν το διπλοσάγονο, αλλά μαγκώνεται παντού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.