ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άμστερνταμ: Την απαγόρευση πρόσβασης των τουριστών στα coffee shops που πουλούν κάνναβη εξετάζει η δήμαρχος

Στόχος τα coffee shops να είναι διαθέσιμα για τους ντόπιους & η καταπολέμηση του παρεμπορίου ναρκωτικών

Άμστερνταμ: Την απαγόρευση πρόσβασης των τουριστών στα coffee shops που πουλούν κάνναβη εξετάζει η δήμαρχος

Το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η πρόσβαση των τουριστών στα coffee shops του Άμστερνταμ του Άμστερνταμ, όπου είναι ελεύθερη η χρήση κάνναβης, εξετάζει η δήμαρχος της πόλης.

Όπως αναφέρει η δήμαρχος, Φέμκε Χαλσέμα, το σκεπτικό για την απαγόρευση της πρόσβασης στα καταστήματα χρήσης κάνναβης σε τουρίστες στοχεύει στον περιορισμό πώλησης και κατανάλωσης μαλακών ναρκωτικών και της τουριστικής πολυκοσμίας, που δεν αφήνει περιθώριο επίσκεψης για τους ντόπιους, αφού τα καταστήματα αυτά έχουν ενταχθεί στη λογική της τουριστικής βιομηχανίας.

Τόσο η ίδια, όσο και οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές του Άμστερνταμ θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί επίσης η βαριά εγκληματικότητα του ναρκεμπορίου, προέκταση της οποίας είναι και η πώληση κάνναβης στα καφέ, όπως αναφέρει.

Σε αυτό το πλαίσιο, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συνεδρίασε για μία ολόκληρη μέρα για την πρόταση της δημάρχου να εισαχθεί ένας νέος αυστηρός κανόνας για την πρόσβαση στα καταστήματα πώλησης και χρήσης κάνναβης, με την κωδική ονομασία «κριτήριο i». Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο «The Observer», το δημοτικού συμβούλιο πρόκειται να ψηφίσει για τη συγκεκριμένη διάταξη την Τετάρτη, χωρίς να αναμένεται όμως να εξασφαλίσει την ψήφο της πλειοψηφίας.

Σημειώνεται ότι πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι 100 από τα 166 καφέ της πρωτεύουσας εξυπηρετούν στην πραγματικότητα μόνο τις ανάγκες των τουριστών, «αφήνοντας στην άκρη» ουσιαστικά τους ντόπιους.

Τον Απρίλιο, η δήμαρχος παρουσίασε σχέδιο 13 σελίδων, με το οποίο ζήτησε τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στην εισαγωγή ενός καθεστώτος επίσκεψης σε καφέ αποκλειστικά για ντόπιους, επικαλούμενη τον κίνδυνο του παρεμπορίου ναρκωτικών που τροφοδοτεί τα συγκεκριμένα καφέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι στο Άμστερνταμ υπάρχει το εξής παράδοξο σύστημα: Η κατοχή και η χρήση κάνναβης είναι «ανεκτή» -όχι νόμιμη– όσο γίνεται στο εσωτερικό των καφέ, αλλά η εμπορική καλλιέργεια και διανομή είναι παράνομη, με αποτέλεσμα τα coffee shops να προμηθεύονται τα «προϊόντα» τους με αθέμιτα μέσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.