ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ανάλυση Reuters: Γιατί η Κίνα απαγορεύει σε χιλιάδες πολίτες να φύγουν από τη χώρα

Η Κίνα έχει απαγορεύσει την έξοδο σε «δεκάδες χιλιάδες» ανθρώπους

Ανάλυση Reuters: Γιατί η Κίνα απαγορεύει σε χιλιάδες πολίτες να φύγουν από τη χώρα

Σε όλο και περισσότερους ανθρώπους απαγορεύει η Κίνα να φύγουν από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων ξένων στελεχών, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Δεκάδες Κινέζοι και αλλοδαποί έχουν παγιδευτεί από απαγορεύσεις εξόδου, σύμφωνα με την έκθεση της ομάδας δικαιωμάτων Safeguard Defenders, ενώ η ανάλυση του Reuters διαπίστωσε εμφανή αύξηση στις δικαστικές υποθέσεις που αφορούν τέτοιες απαγορεύσεις τα τελευταία χρόνια.

«Από τότε που ο Σι Τζινπίνγκ ανέλαβε την εξουσία το 2012, η Κίνα έχει επεκτείνει τους νόμους για τις απαγορεύσεις εξόδου και τις χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο, μερικές φορές εκτός νομικής δικαιολογίας», αναφέρει η έκθεση Safeguard Defenders.

Σήμερα ο αριθμός των Κινέζων πολιτών για τους οποίους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα ανέρχεται σε «δεκάδες χιλιάδες». Κινεζική έκθεση από το 2018 ανέβαζε τον αριθμό των υπό απαγόρευση σε 34.000 ανθρώπους, αυξημένος κατά 55% από την προηγούμενη χρονιά. Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και τουλάχιστον 128 ξένους (εκ των οποίων 29 Αμερικανοί και 44 Καναδοί).

Η ανάλυση του Reuters σχετικά με τις απαγορεύσεις εξόδου, από τη βάση δεδομένων του ανώτατου δικαστηρίου της Κίνας, δείχνει οκταπλάσια αύξηση των υποθέσεων που αναφέρουν απαγορεύσεις μεταξύ 2016 και 2022.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα ενίσχυσε τον νόμο περί αντικατασκοπείας, επιτρέποντας την επιβολή απαγορεύσεων εξόδου σε οποιονδήποτε, Κινέζο ή αλλοδαπό, που βρίσκεται υπό έρευνα.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις στη βάση δεδομένων που αναφέρονται σε απαγορεύσεις εξόδου είναι αστικές και όχι ποινικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας δεν απάντησε στα αιτήματα του Reuters για σχόλια σχετικά με τις απαγορεύσεις εξόδου, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών για το πόσα άτομα, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, υπόκεινται σε αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.