ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άνδρας βρήκε στον κήπο του το κομμάτι του αεροπλάνου που αποκολλήθηκε από το αεροπλάνο της Alaska Airlines

Καθηλώθηκαν 171 αεροπλάνα Boeing 737 Max για έλεγχο

Άνδρας βρήκε στον κήπο του το κομμάτι του αεροπλάνου που αποκολλήθηκε από το αεροπλάνο της Alaska Airlines

Ένας δάσκαλος βρήκε στον κήπο του, μέρος του τμήματος που αποκολλήθηκε από το αεροπλάνο της Αlaska Airlines, κατά την διάρκεια της εφιαλτικής πτήσης που έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από τις αρχές και είδηση σε όλο τον κόσμο.

Οι πιλότοι αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση την Παρασκευή, αφού άνοιξε μια τρύπα στο πλάι του αεροσκάφους τύπου Boeing 737 Max 9 που εκτελούσε πτήση 171 επιβατών από το Πόρτλαντ του Όρεγκον στο Οντάριο της Καλιφόρνια.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) αναφέρει ότι το πώμα του πάνελ με παράθυρο στην άτρακτο που αποκολλήθηκε και δημιουργήθηκε η τρύπα, έχει πλέον ανακτηθεί από έναν δάσκαλο στο Πόρτλαντ.

Το εξάρτημα είναι ένα «βασικό στοιχείο που λείπει», σύμφωνα με την πρόεδρο του NTSB Τζένιφερ Χόμεντι, για να προσδιοριστεί γιατί συνέβη το ατύχημα.

«Ήμασταν πολύ τυχεροί που δεν κατέληξε σε κάτι πιο τραγικό»

Νέο στοιχεία βγαίνουν στο φως, καθώς το περιστατικό φέρεται να συνέβη αφού οι πιλότοι ανέφεραν προειδοποιητικές σημάνσεις σχετικά με την πίεση στην καμπίνα του αεροπλάνου,, σε τρεις προηγούμενες πτήσεις του ίδιου μοντέλου τζετ – μία τον Δεκέμβριο και δύο τον Ιανουάριο.

Υπήρχαν επίσης τέσσερις ασυνόδευτοι ανήλικοι στην πτήση, δήλωσε η Χόμεντι, με τις «ηρωικές» αεροσυνοδούς να διασφαλίζουν ότι είχαν φορέσει τις μάσκες οξυγόνου, αναφέρει το ρεπορτάζ του Skynews.

Περιέγραψε επίσης μια οδυνηρή εικόνα του περιστατικού, με την πόρτα βάρους 27 κιλών να ανατινάζεται από το πλάι του αεροσκάφους και να προκαλεί ταχεία αποσυμπίεση στο εσωτερικό του αεροπλάνου, το οποίο ευτυχώς δεν είχε φτάσει σε μεγάλο ύψος.

Η δύναμη της αποσυμπίεσης οδήγησε στο να ανοίξει ακόμα και η πόρτα του πιλοτηρίου, ενώ το πλήρωμα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους πιλότους.

«Άκουσαν έναν κρότο», είπε η Χόμεντι για το πλήρωμα της πτήσης, προσθέτοντας ότι μια πλαστικοποιημένη λίστα ελέγχου απορροφήθηκε από την τρύπα, ενώ η πρώτη αξιωματικός έχασε τα ακουστικά της.

«Η επικοινωνία ήταν ένα σοβαρό ζήτημα… περιγράφηκε ως χάος».

Καθηλώθηκαν 171 αεροπλάνα Boeing 737 Max για έλεγχο

Ως απάντηση στο περιστατικό στη μεσούσης της πτήσης, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) καθήλωσε 171 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 για να πραγματοποιήσει επιθεωρήσεις, γεγονός που προκάλεσε σωρεία ακυρώσεων για τους επιβάτες.

Η Alaska Airlines ανακοίνωσε ότι ακύρωσε 170 πτήσεις την Κυριακή και άλλες 60 τη Δευτέρα, ενώ αναμένονται περισσότερες αυτή την εβδομάδα και άλλες αεροπορικές εταιρείες που επίσης επηρεάζονται.

Οι πιλότοι της Alaska Airlines είχαν αναφέρει προειδοποιητικές σημάνσεις για την πίεση στις 7 Δεκεμβρίου πέρυσι και στις 3 και 4 Ιανουαρίου.

Η Χόμεντι δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ αυτών των περιστατικών και του περιστατικού της Παρασκευής.

Μετά από αυτές τις προειδοποιήσεις, η αεροπορική εταιρεία είχε ωστόσο επιλέξει να περιορίσει το αεροσκάφος από το να κάνει μεγάλες πτήσεις πάνω από το νερό προς τη Χαβάη σε περίπτωση που χρειαζόταν να γυρίσει πίσω σε κάποιο αεροδρόμιο, πρόσθεσε η ίδια.

Απαντώντας στις αναφορές σχετικά με τις προειδοποιητικές σημάνσεις, η Alaska Airlines δήλωσε ότι «σε κάθε περίπτωση, η εγγραφή αξιολογήθηκε πλήρως και επιλύθηκε σύμφωνα με τις εγκεκριμένες διαδικασίες συντήρησης και σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς της FAA», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η Χόμεντι αποκάλυψε ότι κανείς δεν καθόταν στα καθίσματα ακριβώς δίπλα στην πληγείσα άτρακτο και επειδή το αεροπλάνο δεν είχε φτάσει σε μεγάλο ύψος, οι επιβάτες και το πλήρωμα ήταν ακόμα προσδεμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κανείς δεν τραυματίστηκε και το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια πίσω στο Πόρτλαντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.