ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε εργοστάσιο της Pfizer στη Βόρεια Καρολίνα

Καταστράφηκαν 50.000 παλέτες φαρμακευτικού υλικού

Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε εργοστάσιο της Pfizer στη Βόρεια Καρολίνα

Ενας ανεμοστρόβιλος στη Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ κατέστρεψε εργοστάσιο της Pfizer στο οποίο βρίσκονταν τόνοι φαρμακευτικού υλικού.

Όπως αναφέρουν τα Αμερικανικά ΜΜΕ και η Daily Mail, η οροφή του εργοστασίου διαλύθηκε από έναν ανεμοστρόβιλο κατηγορίας 3, με αποτέλεσμα να καταστρέψει 50.000 παλέτες φαρμακευτικού υλικού το οποίο αχρηστεύτηκε. Αποτέλεσμα είναι να αναμένεται σύντομα σοβαρό πρόβλημα με αποθηκευτικό φαρμακευτικό υλικό σε πολλές περιοχές.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Ρόκι Μάουντ και ο τυφώνας έριξε μεγάλο μέρος της οροφής, το οποίο διέλυσε ότι υπήρχε μέσα στο εργοστάσιο.

Πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ από το 2019 πέτυχαν ή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές;

  • Πέτυχαν (5%, 697 Votes)
  • Απέτυχαν (90%, 13.876 Votes)
  • Μέτρια αποτελέσματα (4%, 690 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 117 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.380

Loading ... Loading ...

Φαρμακευτικό υλικό για αναισθησία, αλλά και ενέσιμο υλικό το οποίο θα μεταφερόταν σε νοσοκομεία της χώρας, καταστράφηκε και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε αυτά.

Σε ανακοίνωσή της η Pfizer αναφέρει πως οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο φυγαδεύτηκαν και είναι ασφαλείς, χωρίς να έχει υπάρξει σοβαρός τραυματισμός. «Κάνουμε καταμέτρηση της ζημιάς και το πόσο θα επηρεάσει την παραγωγή» προσθέτουν.

Αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε πως από τον ανεμοστρόβιλο ενημερώθηκαν για την καταστροφή «50.000 παλετών που διαλύθηκαν από τον αέρα και την βροχή». Πρόκειται για ζημιά εκατομμυρίων, σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια που διαθέτει η Pfizer, έκτασης 1,4 εκατ τετραγωνικών μέτρων. Περίπου το 25% των νοσοκομείων στη χώρα προμηθεύεται φαρμακευτικό υλικό από αυτή την αποθήκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περιοχή όπου χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος, τραυματίστηκαν συνολικά 16 άτομα, δύο εξ αυτών σοβαρά, ενώ 89 κτίρια καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.