ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ

Οι γιατροί της ανησυχούν για την υγεία της και συνέστησαν να παραμείνει «υπό ιατρική παρακολούθηση»

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ

Την απόφαση να τεθεί η Βασίλισσα Ελισάβετ υπό ιατρική παρακολούθηση ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά το παλάτι.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι στο πλευρό της βασίλισσας έσπευσαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της Βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η βασίλισσα παραμένει στο Μπαλμόραλ» προσθέτει το Μπάκιγχαμ.

Σημειώνεται πως χθες Τετάρτη η Βρετανίδα μονάρχης ακύρωσε συνάντηση με τους συμβούλους της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Όπως είπε, η βασίλισσα ήταν «απολύτως αποφασισμένη» να παρασταθεί στον διορισμό της Λιζ Τρας.

Τι συνέβη, η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την βασίλισσα

Αργά το μεσημέρι το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι χρειάστηκε σήμερα το πρωί να δουν γιατροί την βασίλισσα Ελισάβετ οι οποίοι και έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση.

Αμέσως ανακοινώθηκε ότι όλα της τα παιδιά και ο διάδοχος εγγονός της σπεύδουν στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ. Κάρολος, Καμίλα, Αννα, Εντουαρντ και Αντριου βρίσκονται ήδη στο κάστρο της Σκωτίας ή είναι καθ’ οδόν. Καθ’ οδόν είναι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Εξαιρετικά ανησυχητικό και το γεγονός ότι στο προσκέφαλο της βασίλισσας Ελισάβετ τρέχουν ακόμη και οι… παραιτηθέντες πρίγκιπες, Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ. Θα επέστρεφαν έτσι και αλλιώς σήμερα στη Βρετανία για κάποια εκδήλωση, την οποία ακύρωσαν και αντ’ αυτού επισκέπτονται το Μπαλμόραλ.

Εξίσου ανησυχητικό το γεγονός ότι το παλάτι του Κένσιγκτον αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για να εξηγήσει γιατί η Κέιτ Μίντλετον δεν πάει στο Μπαλμόραλ.

Γιατί είναι ανησυχητική η δήλωση του παλατιού

Ο βασιλικός συγγραφέας Ρόμπερτ Χάρντμαν δήλωσε BBC για το πρωτοφανές της ανακοίνωσης για την Ελισάβετ και τι μπορεί να σημαίνει: «Το παλάτι συνήθως δεν εκδίδει ανακοινώσεις για την υγεία της βασίλισσας, εκτός εάν είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η τελευταία φορά που ήρθε μια δήλωση, εντελώς από το πουθενά, ήταν για να μας ενημερώσει νωρίτερα φέτος πως η βασίλισσα είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Αλλά σε γενικές γραμμές, το θέμα είναι πως εάν δεν υποβάλλεται σε κάποιου είδους νοσοκομειακή ιατρική επέμβαση, τότε αυτά είναι ιδιωτικά θέματα… οπότε είναι σαφές πως το γεγονός ότι το παλάτι θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει μια ανακοίνωση, είναι λόγος ανησυχίας.

Επίσης, όπως αναφέρει το BBC, η διατύπωση της δήλωσης, ότι οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της βασίλισσας και πως παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση, αλλά και το γεγονός πως έσπευσαν στο πλευρό της τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όλα αυτά δείχνουν έναν σαφή βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας.

Όπως σημειώνει το BBC, μπορεί το παλάτι να μην αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την υγεία των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας, ωστόσο το γεγονός ότι η οικογένεια συγκεντρώνεται στο Μπαλμόραλ, αποτελεί ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης.

«Το τέλος δεν αργεί να έρθει», αυτό δείχνει η ανακοίνωση, λέει ιστορικός

Ανησυχητικές όμως είναι και οι δηλώσεις της βασιλικής ιστορικού Άννα Γουάιτλοκ, καθηγήτρια της ιστορίας της μοναρχίας στο City του πανεπιστημίου του Λονδίνου, λέγοντας πως «το τέλος δεν αργεί να έρθει».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο BBC, δήλωσε πως η ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ υποδηλώνει «σαφώς πολύ σοβαρές στιγμές» και δείχνει πως «το τέλος δεν αργεί να έρθει».

Την ανησυχία τους εκφράζουν Λιζ Τρας και Κιρ Στάρμερ

«Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί», μετά τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία της βασίλισσας, δήλωσε η Λιζ Τρας. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

Τη βαθιά της ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας εξέφρασε και η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον .

Εξουθενωμένη στη συνάντηση με τη Λιζ Τρας

Εμφανώς εξουθενωμένη, αδυνατισμένη και με μπαστούνι, η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε νωρίτερα στο κάστρο του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, τη νέα Βρετανίδα πρωθυπουργό, Λιζ Τρας.

Η 96χρονη Ελισάβετ, η μακροβιότερη βασίλισσα της Αγγλίας, έχει ακυρώσει ήδη πολλές εμφανίσεις της ενώ δεν συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις των τεσσάρων ημερών που γιόρταζε η Βρετανία το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Οι σπάνιες εμφανίσεις της βασίλισσας, το τελευταίο διάστημα, έχουν πυροδοτήσει ζωηρό σχολιασμό στα διεθνή ΜΜΕ αναφορικά με την επιδείνωση της υγείας της μονάρχη.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η συνάντηση και ο διορισμός της Λιζ Τρας έγινε στο Παλάτι του Μπαλμοράλ στη Σκωτία και όχι στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια. Αυτό έγινε γιατί δεν είναι εύκολο να ταξιδεύει συχνά η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο κορωνοϊός που κόλλησε η βασίλισσα τον περασμένο Φεβρουάριο, την έχει «εξουθενώσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στο Drawing Room (σαλόνι) του Μπαλμοράλ ήταν αναμμένο και το τζάκι. Μπορεί να είναι Σεπτέμβριος αλλά στη Σκωτία η θερμοκρασία σήμερα έχει φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.