ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ανύπαντρες μητέρες αγόρασαν σπίτι μαζί και μεγαλώνουν παρέα τα παιδιά τους

Έχουν δημιουργήσει ένα μοντέρνο κοινόβιο και απαριθμούν τα πλεονεκτήματα αυτής της ζωής

Ανύπαντρες μητέρες αγόρασαν σπίτι μαζί και μεγαλώνουν παρέα τα παιδιά τους

Οι περισσότερες οικογένειες, και πόσο μάλλον οι μονογονεϊκές, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να αγοράσουν ένα σπίτι, γι’ αυτό και δύο single μητέρες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αγοράσουν μαζί ένα σπίτι στην Ουάσιγκτον για να συγκατοικήσουν και να μεγαλώσουν μαζί τα παιδιά τους. 

Η επιχειρηματίας Holly Harper χώρισε από το σύντροφό της το 2018 και, αφού είχε ζήσει για κάποια χρόνια σε διαμέρισμα, άρχισε να αναζητά μια εναλλακτική λύση. Γνώριζε, ωστόσο, ότι ως αυτοαπασχολούμενη μονογονέας θα ήταν αδύνατον να βρει μονοκατοικία στο budget της. Κάπου εκεί είχε μια λαμπρή ιδέα: να απευθυνθεί σε μια καλή φίλη και επίσης μονογονέα, τη Herrin Hopper. Τότε, συνειδητοποίησαν ότι η συμβίωση και η συνιδιοκτησία ήταν μονόδρομος, αν ήθελαν να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους.

«Θέλαμε ένα οίκημα με δύο διαφορετικές κατοικίες παρόμοιου μεγέθους, στο οποίο κανένας μας δεν θα αναγκαζόταν να κοιμηθεί σε υπόγειο» θυμάται σήμερα η Harper. «Θέλαμε επίσης να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από δημόσιες συγκοινωνίες και σε μια γειτονιά ασφαλή, ώστε να παίζουν τα παιδιά μας». Και τελικά το βρήκαν.

Τα πλεονεκτήματα του μοντέρνου κοινοβίου τους δεν είναι, μάλιστα, μόνο οικονομικά: Καθημερινά απολαμβάνουν η μια τη συναισθηματική υποστήριξη της άλλης και τα παιδιά τους έχουν παρέα. Το καινούριο τους σπίτι το ονόμασαν «Σπίτι της Σειρήνας» καθώς, όπως εξηγούν, «η σειρήνα είναι σύμβολο φεμινιστικής δύναμης. Χτίζουμε μια κοινότητα και θέλουμε με το τραγούδι της σειρήνας να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά».

Δείτε μια σχετική ανάρτηση με τις Holly και Herrin μαζί με άλλες μαμάδες και τα παιδιά τους:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.