ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απαγωγή 9 υγειονομικών από δημόσιο νοσοκομείο στο Καμερούν

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Απαγωγή 9 υγειονομικών από δημόσιο νοσοκομείο στο Καμερούν

Εννέα υγειονομικοί υπάλληλοι απήχθησαν τη Πέμπτη από δημόσιο νοσοκομείο στο βορειοδυτικό Καμερούν, σε μια περιοχή όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αυτονομιστών.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπατίμπο, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, δήλωσε σήμερα πως οι εννέα υγειονομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των απαγωγέων. Η ταυτότητα των δραστών και τα κίνητρά τους παραμένουν άγνωστα.

Εκπρόσωπος των αυτονομιστών ADF (Ambazonia Defense Forces) που δρουν στην περιοχή αρνήθηκε την ευθύνη για την απαγωγή. «Είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αξίες του απελευθερωτικού μας κινήματος. Οι υγειονομικοί θα πρέπει να προστατεύονται και να μην παρενοχλούνται», ανέφερε σε μήνυμα που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Καμερούν: Δεν είναι η πρώτη φορά που υγειονομικοί υπάλληλοι βρίσκονται στο στόχαστρο

Δεν είναι λίγες οι φορές που υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται από το 2017 στο Καμερούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέρος του αγγλόφωνου πληθυσμού καταγγέλλει την περιθωριοποίησή του από τη γαλλόφωνη πλειοψηφία της κεντροαφρικανικής χώρας. Τόσο αυτονομιστές όσο και κυβερνητικές δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα από τον ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις για εγκλήματα με θύματα αμάχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.