ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απάντηση του Μπάκιγχαμ στα σενάρια για την επιστροφή του Χάρι στη βασιλική οικογένεια: «Η πιθανότητα είναι μηδενική»

Τι υποστηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ

Απάντηση του Μπάκιγχαμ στα σενάρια για την επιστροφή του Χάρι στη βασιλική οικογένεια: «Η πιθανότητα είναι μηδενική»

Πηγές από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αποκλείουν την επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια. 

Ειδικότερα, πηγές του παλατιού επέμειναν ότι υπάρχει «μηδενική πιθανότητα» ο δούκας να παρέμβει για να βοηθήσει τη μοναρχία, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο και η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

Χθες, πηγές ανέφεραν ότι ο δούκας του Σάσεξ – ο οποίος παραιτήθηκε από το 2020 – θα ήταν πρόθυμος να επιστρέψει και να αναλάβει έναν προσωρινό βασιλικό ρόλο προκειμένου να υποστηρίξει τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του.

Άνθρωποι κοντά στο βασιλικό περιβάλλον είχαν αποκαλύψει ότι ο Χάρι, που είναι ο πέμπτος στη σειρά για τον θρόνο, και ο Κάρολος είχαν αρκετές «θερμές στιγμές» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του δούκα στο Clarence House στις 6 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, πηγές από το παλάτι είπαν στην The Sunday Telegraph ότι δεν υπάρχει «πίσω» για τον Χάρι, ο οποίος είπε σε μια συνέντευξη στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ότι πίστευε ότι η ασθένεια του Βασιλιά θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενοποίηση της οικογένειάς του.

Είναι κατανοητό ότι οι όροι της Συνόδου Κορυφής του Σάντρινγκχαμ, που περιγράφουν λεπτομερώς την αποχώρηση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ από τα βασιλικά καθήκοντα, εξακολουθούν να ισχύουν, γεγονός που αποκλείει μια προσέγγιση «μισή μέσα, μισή έξω» στη μοναρχία.

Παράλληλα, δεν υπάρχουν αναφορές ότι ο 39χρονος δούκας και ο 75χρονος πατέρας του ότι συζήτησαν τη συμφωνία στη 30λεπτη συνάντησή τους, στην οποία ήταν παρούσα και η βασίλισσα Καμίλα. Μια πηγή είπε: «Αυτοί οι όροι ήταν αρκετά σαφείς και η ασθένεια του Βασιλιά δεν το άλλαξε αυτό».

Η Σύνοδος Κορυφής του Σάντρινγκχαμ συζητήθηκε λεπτομερώς μεταξύ του Χάρι, της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’, του βασιλιά Κάρολο και του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Άλλη πηγή του παλατιού στη Mirror δήλωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα» να επιστρέψει ο πρίγκιπας Χάρι, καθώς ο αδερφός του δεν θα το επέτρεπε επειδή πιστεύει ότι ο αδερφός του και η Μέγκαν «δεν είναι άτομα εμπιστοσύνης».

Η ίδια πηγή τόνισε στην εφημερίδα ότι «είναι απολύτως και κατηγορηματικά σαφές ότι ο Γουίλιαμ δεν θα επέτρεπε στον Χάρι να επιστρέψει».

“Υπάρχει μηδενική πιθανότητα ο Χάρι να επιστρέψει με οποιαδήποτε ιδιότητα.”

Ο Χάρι φέρεται να είπε στους φίλους του ότι θα επέστρεφε στη Βρετανία για να βοηθήσει στα βασιλικά καθήκοντα ενώ ο πατέρας του υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλον ισχυρισμό το βράδυ του Σαββάτου, μέλη της βασιλικής οικογένειας δήλωσαν ότι βοηθοί του παλατιού απέκλεισαν τον Δούκα του Σάσεξ στο να έχει μία στενή επαφή με τον βασιλιά καθώς φοβήθηκαν ότι «δεν θα τον ξεφορτωθούν ποτέ».

«Ο Χάρι ήρθε να δει τον πατέρα του, περιμένοντας να πάει στο Σάντρινγκχαμ. Αντίθετα, του ζητήθηκε να είναι στο Clarence House και η συνάντηση περιορίστηκε στα 30 λεπτά», είπε η πηγή στην The Sun την Κυριακή .

«Ο φόβος ήταν ότι αν πήγαινε στο Σάντρινγκχαμ δεν θα τον ξεφορτωνόταν ποτέ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος παραιτήθηκε ως εργαζόμενος βασιλιάς μαζί με τη σύζυγό του Δούκισσα του Σάσεξ το 2020, είναι πολιτειακός σύμβουλος αλλά δεν αναμένεται να αναλάβει κανένα από τα καθήκοντα του βασιλιά όσο αυτός αναρρώνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.