ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απίστευτο περιστατικό στη Νέα Υόρκη: Επισκέπτης ξενοδοχείου πλήρωσε για μια νύχτα αλλά έμεινε 5 χρόνια

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου υπέβαλαν μήνυση κατά του Μ.Barreto στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας της Νέας Υόρκη

Απίστευτο περιστατικό στη Νέα Υόρκη: Επισκέπτης ξενοδοχείου πλήρωσε για μια νύχτα αλλά έμεινε 5 χρόνια

Ο Mickey Barreto κατάφερε να κάνει μόνιμη κατοικία του, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη. 

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα Ιουνίου του 2018, έκανε check in στο ξενοδοχείο New Yorker. Του δόθηκε το Δωμάτιο 2565, ένα κατάλυμα με διπλό κρεβάτι με θέα στο κέντρο του Μανχάταν σχεδόν εξ ολοκλήρου καλυμμένο από έναν εξωτερικό τοίχο. Για μια διανυκτέρευση, πλήρωσε 200,57 δολάρια.

Αλλά δεν έκανε check out το επόμενο πρωί. Αντίθετα, έκανε το άλλοτε διάσημο ξενοδοχείο κατοικία του για τα επόμενα πέντε χρόνια, χωρίς να πληρώσει ποτέ άλλο ένα σεντ.

Πως έγινε αυτό; Την επόμενη μέρα, ο Barreto ζήτησε από το ξενοδοχείο να συνάψει συμφωνία μίσθωσης μαζί του για το δωμάτιο σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει ένα κενό στο νόμο σταθεροποίησης ενοικίου της Νέας Υόρκης.

Ο Barreto ισχυρίστηκε ότι ήταν ήδη ενοικιαστής αφού πλήρωσε για μια νύχτα το ξενοδοχείο. Η σταθεροποίηση του ενοικίου στην πόλη της Νέας Υόρκης ισχύει για κτίρια έξι ή περισσότερων διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 1947 και 31 Δεκεμβρίου 1973. Οι ένοικοι σε κτίρια που χτίστηκαν πριν από την 1η Φεβρουαρίου 1947, οι οποίοι μετακόμισαν μετά τις 30 Ιουνίου 1971, επίσης καλύπτονται από τον νόμο περί σταθεροποίησης ενοικίων και προστασίας ενοικιαστών έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης. Το New Yorker Hotel άνοιξε στις 2 Ιανουαρίου 1930, αναφέρει η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Όταν το ξενοδοχείο αρνήθηκε να δώσει στον Μπαρέτο συμβόλαιο μίσθωσης, άφησε τα υπάρχοντά του μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο έδωσε στον Barreto τα υπάρχοντά του και του ζήτησε να φύγει. Εκείνος όμως υπέβαλε μήνυση στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι το ξενοδοχείο του έκανε άδικη έξωση. Το δικαστήριο τον δικαίωσε και του παραχώρησε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο!

Τον Μάιο του 2019, ο Barreto ανέβασε έγγραφα στο Αυτοματοποιημένο Πληροφοριακό Σύστημα Μητρώου Πόλης του Υπουργείου Οικονομικών (ACRIS) της Νέας Υόρκης, ισχυριζόμενος ότι μεταβίβασε την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου New Yorker στον εαυτό του.

Έτσι, ο Barreto προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ζήτησε ενοίκιο από έναν από τους ενοίκους του ξενοδοχείου. Επιπλέον, δήλωσε το ξενοδοχείο στο όνομά του στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Νέας Υόρκης για πληρωμές ύδρευσης και αποχέτευσης και ζήτησε από την τράπεζα του ξενοδοχείου να του μεταφέρει τους λογαριασμούς του.

Απαιτώντας από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου να εκκενώσει το ξενοδοχείο, ο Barreto ζήτησε επίσης να του σταλούν απευθείας τα ενοίκια των ενοικιαστών. Επίσης, ο Barreto επικοινώνησε με τον δικαιοπάροχο του ξενοδοχείου, Wyndham, και ξεκίνησε συνομιλίες για να του μεταβιβαστεί το franchise.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου υπέβαλαν μήνυση κατά του Barreto στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας της Νέας Υόρκης και έλαβαν με επιτυχία μια εντολή που απαγόρευε στον Barreto να κάνει περαιτέρω ψευδείς δηλώσεις ή να ισχυριστεί ότι είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. Ο Μπαρέτο άσκησε έφεση κατά της απόφασης και συνέχισε να ισχυρίζεται ότι του ανήκει το κτίριο.

Τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Barreto κατέθεσε πρόσθετα πλαστά έγγραφα στο ACRIS κατά παράβαση της εντολής του δικαστηρίου, με σκοπό να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου στον εαυτό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα, ο Barreto κατηγορείται από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για επίδοση πλαστού μέσου σε πρώτο βαθμό και για κακοποίηση πλαστού μέσου σε δεύτερο βαθμό, με κίνδυνο να καταλήξει στη φυλακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.