ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Απίστευτος βανδαλισμός στην Ιταλία: Influencer κατέστρεψαν άγαλμα 150 ετών και το κατέγραφαν ως… αστείο (βίντεο)

Η αξία του αγάλματος εκτιμάται σε περίπου 200.000 ευρώ

Απίστευτος βανδαλισμός στην Ιταλία: Influencer κατέστρεψαν άγαλμα 150 ετών και το κατέγραφαν ως… αστείο (βίντεο)

Γερμανοί influencer άνδρες 25-30 ετών βανδάλισαν έργο τέχνης σε βίλα που είχαν ενοικιάσει στην Ιταλία.

Δύο τουρίστες σκαρφάλωσαν σε σιντριβάνι, προσπαθώντας να ποζάρουν αγκαλιάζοντας την «Domina», όπως ονομάζεται το άγαλμα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ενρίκο Μπούτι πριν από 150 χρόνια .

Ένας τρίτος απωθούσε με λοστό το άγαλμα, ενώ άλλοι απαθανάτιζαν τη σκηνή για να δημοσιοποιήσουν στιγμιότυπα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το άγαλμα κουνήθηκε από το βάθρο και τελικά γκρεμίστηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να γίνει κομμάτια, ανέφερε ο Μπρούνο Γκολφερίνι, διαχειριστής της βίλας Αλτσέο (Villa Alceo) στην πόλη Βιτζού, κοντά στο Βαρέζε της βόρειας Ιταλίας.

Ο Γκολφερίνι είπε ότι κατήγγειλε στην αστυνομία τον βανδαλισμό, που σημειώθηκε τη Δευτέρα και καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, κατηγορώντας το γκρουπ των 17 Γερμανών τουριστών που είχε ενοικιάσει τη βίλα. Οι τουρίστες έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.

Η αξία του αγάλματος εκτιμάται σε περίπου 200.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Γκολφερίνι, ο οποίος σημείωσε ότι η αποκατάστασή του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Η Domina ήταν κατά κάποιον τρόπο η προστάτιδα της βίλας», είπε. «Δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένοι ανίδεοι που κάνουν τέτοια πράγματα», συμπλήρωσε.

Οργισμένες αντιδράσεις είχε προκαλέσει τον Ιούνιο στην Ιταλία ένας τουρίστας που σκάλισε τα ονόματα του ίδιου και της συντρόφου του σε τοίχο του Κολοσσαίου. «Ιβάν + Χέιλι ’23» ήταν το μήνυμα που σκάλισε ο Βούλγαρος τουρίστας, μόνιμος κάτοικος του Μπρίστολ στη Βρετανία, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ για τον βανδαλισμό του εμβληματικού μνημείου της Ρώμης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.