ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Από τους υπολογιστές… στο ρινγκ: Ε.Μασκ και Μ. Ζούκερμπεργκ είναι έτοιμοι για μια «πάλη» σε κλουβί

«Τα λέμε στο οκτάγωνο του Βέγκας»

Από τους υπολογιστές… στο ρινγκ: Ε.Μασκ και Μ. Ζούκερμπεργκ είναι έτοιμοι για μια «πάλη» σε κλουβί

Ο Έλον Μασκ προσκάλεσε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να παλέψουν, με τον δεύτερο να αποδέχεται την πρόσκληση.

Μασκ και Ζούκερμπεργκ «ανταλλάσσουν προσβολές», με τους δύο τους να έχουν ανταγωνισμό μετά την απόφαση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να αναπτύξει μια παρόμοια πλατφόρμα με το Twitter, που ως γνωστόν έχει αγοράσει ο ιδιοκτήτης της Tesla, που την ονομάζει «Project 92».

Ο Ελον Μασκ όμως δεν έμεινε στις δηλώσεις, αλλά το προχώρησε: όταν ένας χρήστης του Twitter τον «προειδοποίησε» πως ο Ζούκερμπεργκ κάνει ζίου ζίτσου, ο Μασκ ανέφερε πως είναι έτοιμος για μια «μάχη» σε κλουβί.

Ζούκερμπεργκ: «Στείλε μου τοποθεσία»

Την απάντηση του Ελον Μασκ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο ιδιοκτήτης της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, γράφοντας «στείλε μου τοποθεσία», με την επιβεβαίωση πως επρόκειτο για τον αυθεντικό του λογαριασμό να έρχεται από εκπρόσωπο της Meta στον συντάκτη του «The Verge», Alex Heath.

Ο Μασκ «σηκώνει το γάντι» και προτείνει μέρος

Ο Μασκ δεν το άφησε να περάσει έτσι, γράφοντας προφανώς με αποδέκτη τον Ζούκερμπεργκ «Vegas Octagon», φαινομενικά ως απάντηση στο αίτημα τοποθεσίας του Ζούκερμπεργκ.

«Έχω αυτή την υπέροχη κίνηση που αποκαλώ ”The Walrus”, όπου απλώς ξαπλώνω πάνω στον αντίπαλό μου και δεν κάνω τίποτα» έγραψε επίσης ο Musk στο Twitter, απαντώντας στον Alex Heath, που επιβεβαίωσε πως ο Ζούκερμπεργκ δεν αστειευόταν με την «πρόκληση» για μάχη.

Η συνέχεια, τελικά, θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:

Μια κόντρα με παρελθόν

Έλον Μασκ και Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχουν παρελθόν στη μεταξύ τους διαμάχη, καθώς, όπως υπενθυμίζει το CNN, το 2017 επιδόθηκαν σε κόντρα για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Μασκ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, περιγράφοντάς την ως δυνητικά υπαρξιακή απειλή για το ανθρώπινο γένος. Ο Ζούκερμπεργκ, από την άλλη πλευρά, είχε μια πολύ πιο αισιόδοξη άποψη για την AI.

Κατά τη διάρκεια ενός Facebook Live εκείνη την εποχή, ο Ζούκερμπεργκ χαρακτήριζε τους «κακόπιστους» που σκιαγραφούσαν «σενάρια καταστροφής» ως «αρκετά ανεύθυνους».

Ο Μασκ ανταπέδωσε λίγο αργότερα, γράφοντας στο Twitter: «Ο Μασκ δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Μίλησα με τον Μαρκ γι’ αυτό. Η αντίληψή του για το θέμα είναι αρκετά περιορισμένη».

Ο Ελον Μασκ έριξε τον Ζούκερμπεργκ από την τρίτη θέση του Bloomberg Billionaires Index το 2020, πριν γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λίγο αργότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον εκτόπισε για λίγο από την κορυφή τον Δεκέμβριο ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος του γαλλικού γίγαντα ειδών πολυτελείας LVMH (LVMHF), προτού επανακτήσει τον τίτλο του τον Μάιο. Ο Ζούκερμπεργκ βρίσκεται τώρα στη 10η θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.