ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απόκοσμο θέαμα: Κεραυνός κτύπησε το άγαλμα του «Ιησού του Λυτρωτή» στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία

Απόκοσμο θέαμα: Κεραυνός κτύπησε το άγαλμα του «Ιησού του Λυτρωτή» στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή είναι το σύμβολο του Ρίο ντε Τζανέιρο και είναι ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου.

Το άγαλμα έχει ύψος 38 μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του βάθρου των 8 μέτρων και είναι πλάτους σχεδόν 28 μέτρων, και βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Corcouado.

Δυστυχώς, αυτή η εμβληματική κατασκευή είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους για κεραυνούς στη Βραζιλία με μέσο ποσοστό τουλάχιστον 10 χτυπήματα ετησίως!

Ένα από αυτά ήταν και στις 10 Φεβρουαρίου και η σκηνή αποτυπώθηκε στη φωτογραφία του Fernando Braga.

Οι κεραυνοί συχνά καταστρέφουν το άγαλμα και την τελευταία φορά κόστισε πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια για την επισκευή των κατεστραμμένων μερών του δακτύλου και του προσώπου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το άγαλμα είναι ένα από τα εντυπωσιακά τουριστικά μέρη στη Βραζιλία, το κόστος των ζημιών από κεραυνούς αυξάνεται σε υψηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, καθώς είναι κλειστό για τουριστικές επισκέψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.