Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Αριζόνα: Απολύθηκε αθλητικός δημοσιογράφος μετά την αήθη «επίθεση» στον νεκρό Τσάρλι Κλαρκ

Δείτε την ανάρτηση του Gerald Bourguet που καλύπτει το ρεπορτάζ των Φοίνιξ Σανς που προκάλεσε την απόλυσή του

Αριζόνα: Απολύθηκε αθλητικός δημοσιογράφος μετά την αήθη «επίθεση» στον νεκρό Τσάρλι Κλαρκ

Ο Gerald Bourguet, απολύθηκε χθες (11/09), από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Φοίνιξ της Αριζόνα, το PHNX Sports, που καλύπτει την ομάδα μπάσκετ των Φοίνιξ Σανς, μετά την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς τον συντηρητικό ακτιβιστή και σχολιαστή Τσάρλι Κερκ μετά τον θάνατό του.

Δεν έτρεφε μεγάλη εκτίμηση για τις ιδέες του και ήθελε οι πάνω από 41.000 ακόλουθοί του στο Twitter/X να μάθουν το γιατί.

«Οι “πολιτικές διαφορές” δεν είναι το ίδιο με το να ξεσπάμε ρητορική μίσους σε καθημερινή βάση, και η άρνηση να θρηνήσουμε μια ζωή αφιερωμένη σε αυτόν τον σκοπό δεν είναι το ίδιο με το να γιορτάζουμε τη βία με όπλα.

Απλώς για να είμαστε 100% σαφείς σε αυτό», έγραψε αρχικά στην ανάρτησή του.

Δείτε την ανάρτησή του:

Όπως έγραψε: «”Ήταν πατέρας”. Οι μισοί από εσάς δεν σας ενδιαφερθήκατε καθόλου να κάνετε οτιδήποτε για να σταματήσετε τη βία με όπλα όταν τα θύματα μαζικών πυροβολισμών ήταν κυριολεκτικά παιδιά.

Και αυτά τα παιδιά δεν ήταν φανατικοί που διέδιδαν γενοκτονική προπαγάνδα ή μια νοοτροπία που ο ίδιος τροφοδότησε άμεσα…

Αν σας θλίβει η σημερινή “πολιτική βία”, σας τρομοκρατεί το βίντεο ή σας αηδιάζει η απάντησή μου, αναρωτηθείτε γιατί η αντίδρασή σας ήταν διαφορετική όσον αφορά στους πυροβολισμούς σε σχολεία, τις μαζικές απελάσεις ή τα εκατοντάδες βίντεο με φρικιαστικές δολοφονίες στη Γάζα (τις οποίες ο Κερκ επευφημούσε).

Πραγματικά δεν με νοιάζει αν πιστεύετε ότι είναι αναισθησία ή λάθος timing να αρνηθω να σεβαστώ έναν κακό άνθρωπο που πέθανε.

Πάρα πολλοί από εσάς ενδιαφέρεστε περισσότερο να είστε ευγενικοί και να *φαίνεστε* καλοί άνθρωποι παρά να δείχνετε θάρρος και να στέκεστε στο ύψος σας για να καταδικάσετε το μίσος».

Οι εργοδότες του αντέδρασαν άμεσα: «Οι απόψεις που εκφράζουν οι υπάλληλοί μας δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του PHNX ή του ALLCITY Network», έγραψε η εταιρεία στη σελίδα της στο Twitter/X.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα ζητήματα που αφορούν τη βία και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι το ALLCITY παραμένει ένα ασφαλές μέρος για τους υπαλλήλους μας και την κοινότητά μας.

Έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα με τον ενδιαφερόμενο και έχουμε πάρει την απόφαση να χωρίσουμε τους δρόμους μας», ανέφεραν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.