Για να στηρίξει σημαντικά την οικονομία της Ουκρανίας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε σήμερα κανονισμό που επιτρέπει την προσωρινή απελευθέρωση του εμπορίου, καθώς και άλλες εμπορικές παραχωρήσεις, όσον αφορά συγκεκριμένα ουκρανικά προϊόντα (βιομηχανικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά, γεωργικά προϊόντα και μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα).

Αυτό σημαίνει ότι για ένα έτος δεν θα επιβάλλονται εισαγωγικοί δασμοί για όλες τις ουκρανικές εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χάρη στα μέτρα αυτά η ΕΕ θα μπορέσει να στηρίξει σημαντικά την οικονομία της Ουκρανίας, αναφέρει το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και συνεχίζει: «Ο απρόκλητος και αδικαιολόγητος επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην παραγωγική ικανότητα της χώρας, στις υποδομές μεταφορών και στην πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στην ευρύτερη ικανότητά της να συναλλάσσεται με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι συνέπειες δεν μπορούν να υποτιμηθούν τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, όσον αφορά τον αντίκτυπο στην επισιτιστική ασφάλεια. Η σημερινή απόφαση θα ισχύσει για περίοδο ενός έτους».