ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυστραλία: Έλληνας αρχιμανδρίτης κατηγορείται ότι έκλεβε δωρεές για να πληρώνει εφαρμογή γνωριμιών για ομοφυλόφιλους!

Ο αρχιμανδρίτης τέθηκε σε προσωρινή αργία

Αυστραλία: Έλληνας αρχιμανδρίτης κατηγορείται ότι έκλεβε δωρεές για να πληρώνει εφαρμογή γνωριμιών για ομοφυλόφιλους!

Σάλος δημιουργήθηκε στην ελληνική ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα της Μελβούρνης, λόγω των κατηγοριών κατά Έλληνα αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε σε εφαρμογή γνωριμιών για ομοφυλόφιλους χρήματα που πήρε από δωρεές. 

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα The Advertiser η οποία παρουσίασε τον αρχιμανδρίτη Ιωάννη Χριστόδουλο ως τον κατηγορούμενο ιερέα που χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Grindr για να συνομιλεί με άνδρες και να τους στέλνει γλαφυρές περιγραφές σεξουαλικών πράξεων και πορνογραφικές εικόνες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Νέος Κόσμος, ο αρχιμανδρίτης τέθηκε σε προσωρινή αργία από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μετά το δημοσίευμα που παρουσιάζει και συνομιλίες του ιερέα με άνδρες.

Παράλληλα, η Αρχιεπισκοπή διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει αν τα όσα αναφέρονται για τον εν λόγω Αρχιμανδρίτη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ από το περιβάλλον του αρχιμανδρίτη ισχυρίζεται ότι ο Έλληνας ιερέας είναι αθώος και έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Ότι δηλαδή κάποιος του πήρε την ταυτότητα και έφτιαξε ψεύτικο προφίλ στην εν λόγω εφαρμογή για ομοφυλόφιλους, με σκοπό να εκθέσουν τον ιερέα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Νέος Κόσμος ο αρχιμανδρίτης«φέρεται να υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απάτης. οτι, δηλαδή, δεν έφτιαξε ο ίδιος τον λογαριασμό στην ιστοσελίδα Grindr, αλλά κάποιος άλλος, εν αγνοία του, για να τον εκθέσουν. Λέει ότι «μόνος ένας ηλίθιος θα μπορούσε να είναι Αρχιμανδρίτης και, συγχρόνως, να έχει και λογαριασμό σε ιστοσελίδα με ομοφυλόφιλους και, μάλιστα, με φωτογραφία του και να πιστεύει ότι αυτό δεν θα γίνει αντιληπτό».

Πάντως, η εφημερίδα «The Advertiser» υποστηρίζει ότι ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, που έως τώρα υπηρετούσε στην Αδελαΐδα και είχε τοποθετηθεί στον Άγιο Νεκτάριο στο Fawkner της Μελβούρνης , «ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες ενεργός στην ιστοσελίδα ομοφυλοφιλικών συναντήσεων Grindr». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The Advertiser τα χρήματα που έλαβε από πιστούς ο αρχιμανδρίτης αγγίζουν τις 500.000 δολάρια κάτι που το περιβάλλον του ιερέα αρνείται κατηγορηματικά.

Όπως αναφέρει ο Νέος Κόσμος, παρά τα δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος δεν κατηγορείται από τις Αρχές για κανένα αδίκημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος έφτασε στην Αδελαΐδα από την Ελλάδα στις αρχές του 2011, όπου εξαιτίας της συμπεριφοράς του είχε απομακρυνθεί από τις εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας της Ν. Αυστραλίας. Μάλιστα είχε περάσει από διάφορα μοναστήρια παλαιοημερολογιτών ενώ κάποια στιγμή είχε στείλει υβριστική επιστολή προς τον Μητροπολίτη Νίκανδρο που είχε οδηγήσει και στην καθαίρεσή του τότε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο, μετά την απόλυσή του από την Κοινότητα Ν. Αυστραλίας και από ένα σύντομο πέρασμα από το Wollongong, επέστρεψε στην Αδελαΐδα το 2014 και προσπάθησε να ιδρύσει μια νέα εκκλησία. Τελικά, αποκαταστάθηκε και τον Ιούλιο του 2020 διορίστηκε εφημέριος στον Άγιο Ανδρέα Νότιας Αυστραλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.