ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυστραλία: Γυναίκα αποκλείστηκε από την Uber λόγω… ναζιστικού ονόματος

«Δεν πρόκειται να το αλλάξω για κανέναν»

Αυστραλία: Γυναίκα αποκλείστηκε από την Uber λόγω… ναζιστικού ονόματος

Η εταιρεία ταξί Uber, ζήτησε συγγνώμη από μια γυναίκα με ένα ασυνήθιστο όνομα, αφού της απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της, επειδή το χαρακτήρισε ως «δυνητικά προσβλητικό».

Η Swastika Chandra, της οποίας το μικρό όνομα σημαίνει “καλή τύχη” στα σανσκριτικά… αλλά είναι επίσης το όνομα του διαβόητου ναζιστικού συμβόλου, ισχυρίζεται ότι της απαγορεύτηκε η χρήση των υπηρεσιών ταξί.

Ωστόσο, μιλώντας για το περιστατικό, δήλωσε στην εκπομπή A Current Affair του 5 News της Αυστραλίας ότι της δόθηκε το στα νησιά Φίτζι, όπου μεγάλωσε.

Η 35χρονος είπε συγκεκριμένα: “Δεν ξέρουν ότι οι Ινδουιστές το χρησιμοποιούσαν για χιλιάδες χρόνια πριν τον Χίτλερ;. Είναι ένα πολύ κοινό όνομα. Προσωπικά γνωρίζω τέσσερα ή πέντε άλλα κορίτσια με το ίδιο όνομα.

Στο σχολείο είχαμε άλλα δύο ή τρία κορίτσια με το ίδιο όνομα – Σημαίνει καλή τύχη και σημαίνει καλά πράγματα για μένα. Είμαι πολύ περήφανη για το όνομά μου. Πιστεύω στα καλά που το συνοδεύουν και δεν πρόκειται να το αλλάξω για κανέναν”.

Η ιστορία συνεχίστηκε για πέντε μήνες και χρειάστηκε να παρέμβει και να την υπερασπιστεί το Ινδουιστικό Συμβούλιο της Αυστραλίας, καθώς και η εβραϊκή κοινότητα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γυναίκα τιμάται τώρα από την κοινότητα των Ινδουιστών επειδή αντιστάθηκε στην Uber – με την εταιρεία να εκδίδει μια πολύ απολογητική δήλωση και να ζητάει συγνώμη από την γυναίκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.