ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Αυστραλία: Τεράστιοι αρουραίοι προκαλούν τρόμο (βίντεο)

Οι ντόπιοι ανησυχούν ότι οι «ανεπιθύμητοι επισκέπτες» θα μπορούσαν να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία

Αυστραλία: Τεράστιοι αρουραίοι προκαλούν τρόμο (βίντεο)

Χιλιάδες τεράστιοι αρουραίοι φέρονται να έχουν ξεβραστεί, νεκροί ή ετοιμοθάνατοι, στις ακτές των κοινοτήτων της Καρπεντάριας στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, εν μέσω μιας νέας επιδημίας τρωκτικών.

Τουρίστες και κάτοικοι έχουν αναρτήσει δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες με αρουραίους να έχουν ξεμείνει στις παραλίες της Karumba, μιας γνωστής πόλης που σύμφωνα με τους ντόπιους κατακλύζεται από μια «πανούκλα αρουραίων».

«Βγήκαμε για ψάρεμα το βράδυ βρήκαμε την παραλία γεμάτη ξεβρασμένους αρουραίους», ανέφερε ένας ντόπιος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ψαρέψουμε στις παραλίες λόγω της μυρωδιάς».

Ο ίδιος μίλησε για νεκρούς αρουραίους που επέπλεαν στο νερό ή ξεβράστηκαν στην ακτή, δημιουργώντας μια ανατριχιαστική εικόνα.

Οι ειδικοί λένε ότι ένας μεγάλος πληθυσμός αρουραίων, μετά τις δυνατές βροχές μετακινείται προς τις ακτές και τα κοντινά νησιά σε αναζήτηση τροφής.

Μάλιστα, μια νέα έκθεση της εθνικής επιστημονικής υπηρεσίας της Αυστραλίας προειδοποίησε για έκρηξη του αριθμού των τρωκτικών από το 2021 και μετά, και φαίνεται ότι η πληθυσμιακή άνοδος βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η Jemma Probert δήλωσε στο 7NEWS.com.au ότι η μυρωδιά των νεκρών ‘η ετοιμοθάνατων αρουραίων ήταν «φρικτή».

«Πηδούν στο νερό και προσπαθούν να κολυμπήσουν, αλλά καταλήγουν να πνίγονται και να επιστρέφουν στην παραλία αφήνοντας μια φρικτή μυρωδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ντόπιοι ανησυχούν ότι οι «ανεπιθύμητοι επισκέπτες» θα μπορούσαν να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην υγεία των πολιτών όσο και στην τουριστική βιομηχανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.