Η τροπολογία Κεφαλογιάννη δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Ούτε δίκαιη, ούτε άδικη. Είναι ένας καλός λόγος μετανάστευσης...

Αυστραλία: Tην τελευταία του πνοή άφησε ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία στο Σίδνεϊ

Το παιδί νοσηλευόταν από την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Αυστραλία: Tην τελευταία του πνοή άφησε ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία στο Σίδνεϊ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 12χρονος Νίκο Άντιτς, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία στο Σίδνεϊ.

Το παιδί νοσηλευόταν από την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, όταν τραυματίστηκε σοβαρά ενώ βρισκόταν με φίλους του σε παραλία της ανατολικής πλευράς της πόλης.

Ο ανήλικος είχε υποστεί βαριά τραύματα στα πόδια μετά το δάγκωμα καρχαρία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Σίδνεϊ, όπου παρέμενε σε κρίσιμη κατάσταση. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το περιστατικό, οι γονείς του, Λορένα και Χουάν, ανακοίνωσαν με δήλωσή τους τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας τη βαθιά τους οδύνη.

«Ο Νίκο ήταν ένα χαρούμενο, φιλικό και αθλητικό παιδί, με καλοσύνη και γενναιοδωρία. Ήταν πάντα γεμάτος ζωή και έτσι θα τον θυμόμαστε», ανέφερε η οικογένεια στην ανακοίνωσή της.

Η επίθεση σημειώθηκε στην παραλία Νίλσον, γνωστή και ως «Shark Beach», όπου ο 12χρονος βρισκόταν με φίλους του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα παιδιά πηδούσαν από βράχια στο άκρο της παραλίας όταν, υπό συνθήκες που διερευνώνται, καρχαρίας – πιθανότατα ταυροκαρχαρίας – επιτέθηκε στον Νίκο. Οι φίλοι του αντέδρασαν άμεσα, μπήκαν στο νερό και τον ανέσυραν, ενέργεια για την οποία έχουν έκτοτε επαινεθεί για την ψυχραιμία και το θάρρος τους.

Η συγκεκριμένη επίθεση ήταν η πρώτη από μια σειρά τεσσάρων περιστατικών με καρχαρίες που καταγράφηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις αρχές και στους λουόμενους.

Αναφερόμενος στην αυξημένη δραστηριότητα καρχαριών στην περιοχή, ο επικεφαλής της Surf Life Saving NSW, Στιβ Πιρς, δήλωσε στο αυστραλιανό δημόσιο δίκτυο ABC ότι μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα αυξάνονται οι απορροές γλυκών υδάτων προς τη θάλασσα, κάτι που προσελκύει καρχαρίες κοντά στις ακτές και στα ποτάμια. Όπως σημείωσε, οι αρχές συνιστούν την αποφυγή κολύμβησης και σερφ σε τέτοιες περιοχές, ιδιαίτερα όταν τα νερά είναι θολά, υπογραμμίζοντας ότι, προς το παρόν, οι παραλίες θεωρούνται μη ασφαλείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.