ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυστραλία: Το μυστηριώδες γράμμα της βασίλισσας Ελισάβετ που θα διαβαστεί το… 2085!

Μετά τον θάνατό της τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν στην Αυστραλία

Αυστραλία: Το μυστηριώδες γράμμα της βασίλισσας Ελισάβετ που θα διαβαστεί το… 2085!

Η είδηση θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο, από άκρη σε άκρη της γης. Η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου φρόντισε κατά την διάρκεια της βασιλείας της να συνάψει σχέσεις με πολλές χώρες και κρατίδια όλων των ηπείρων, πραγματοποιώντας μάλιστα περιοδείες στις περισσότερες από αυτές

Στην Αυστραλία, αμέσως μετά το σοκ του θανάτου της βασίλισσας, άνοιξε η μεγάλη συζήτηση για τη διατήρηση ή όχι της μοναρχίας στη μεγάλη χώρα της Ωκεανίας.

Μία συζήτηση που δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά είχε πάρει αναβολή πριν πολύ καιρό, καθώς η παρουσία της Ελισάβετ δεν επέτρεπε την οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς.

Μετά τον θάνατό της, ωστόσο και την ανάδειξη ως βασιλιά του Καρόλου, τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν στην Αυστραλία. Αμέσως επανατέθηκε το θέμα, η συζήτηση επί της ουσίας, ωστόσο, θα ανάψει μετά την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου, για λόγους σεβασμού στη βασίλισσα.

Όμως δεν είναι το μοναδικό «βασιλικό» θέμα που απασχολεί τη μακρινή χώρα τη συγεκριμένη περίοδο.

Η «Λίλιμπετ» είχε επισκεφθεί 16 φορές την Αυστραλία στη διάρκεια των 70 ετών της βασιλείας της. Στη μία από τις 16 επισκέψεις της, η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε ένα γράμμα στο Σίδνεϊ. Ένα γράμμα, το οποίο δέσμευσε τις αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, να μην το ανοίξουν πριν το… 2085! Το γράμμα δόθηκε τον Νοέμβριο του 1986 και κανείς δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο θάνατος της Ελισάβετ επανέφερε τη συζήτηση και για το μυστηριώδες γράμμα, το οποίο βέβαια, θα ανοίξει σε… 63 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.