ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυστρία: Ο αιμομίκτης βιαστής Φριτσλ θα μεταχθεί από ψυχιατρική φυλακή υψηλής ασφαλείας σε κανονική φυλακή

Βίαζε την κόρη του, την οποία κρατούσε αιχμάλωτη επί 24 χρόνια, και έγινε πατέρας επτά παιδιών που γεννήθηκαν από τους βιασμούς

Αυστρία: Ο αιμομίκτης βιαστής Φριτσλ θα μεταχθεί από ψυχιατρική φυλακή υψηλής ασφαλείας σε κανονική φυλακή

Αυστριακό δικαστήριο διέταξε την υπό όρους μεταγωγή, από την ψυχιατρική φυλακή υψηλής ασφαλείας σε κανονική φυλακή, του 88χρονου αιμομίκτη βιαστή Γιόζεφ Φριτσλ, δήλωσε σήμερα η δικηγόρος του στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της ακροαματικής συνεδρίασης.

Ο Φριτσλ, ο οποίος έχει πλέον αλλάξει το όνομά του και το νέο του όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, βίαζε την κόρη του, την οποία κρατούσε αιχμάλωτη επί 24 χρόνια, και έγινε πατέρας επτά παιδιών που γεννήθηκαν από τους βιασμούς.

Βρίσκεται στη φυλακή για «ψυχικά διαταραγμένους» εγκλείστους μετά την καταδίκη του το 2009 για αιμομιξία, βιασμό, κράτηση σε συνθήκες σκλαβιάς, εξαναγκασμό και φόνο εξ αμελείας του νεογέννητου γιου του στην υπόγεια φυλακή που είχε κατασκευάσει μυστικά κάτω από το σπίτι του.

Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, ο Γιόζεφ Φριτσλ συνέχιζε να ζει στο σπίτι με τη γυναίκα του, τη Ρόζμαρι, για την οποία οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν γνώριζε τίποτα και είχε πεισθεί πως η κόρη της είχε φύγει από το σπίτι για να ενταχθεί σε μια αίρεση.

Ο Φριτσλ πάσχει από άνοια, όμως ήταν σε θέση να παρακολουθήσει την ακροαματική συνεδρίαση, δήλωσε η συνήγορός του. Η ακροαματική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε έπειτα από ψυχιατρική εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει πλέον απειλή να διαπράξει νέα εγκλήματα, ανέφεραν αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Από την κανονική φυλακή, μπορεί να ζητήσει να αποφυλακιστεί υπό όρους. Η δικηγόρος του, η Άστριντ Βάγκνερ, δήλωσε πως σχεδιάζει να υποβάλει αίτημα για την αποφυλάκισή του την ερχόμενη χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ηλικίας σήμερα 56 ετών, η κόρη του, η Ελίζαμπετ Φριτσλ, και τα παιδιά της έχουν μετακομίσει με νέο όνομα σε μέρος που τηρείται απόρρητο για να προσπαθήσουν να ξαναρχίσουν τη ζωή τους στην ανωνυμία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.