Αυστριακός καγκελάριος για συνάντηση με Β.Πούτιν: «Δεν ήταν φιλική»

Γιατί πήγε εκεί ο Καρλ Νεχάμερ;

Αυστριακός καγκελάριος για συνάντηση με Β.Πούτιν: «Δεν ήταν φιλική»

Δεν ήταν φιλική η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν επρόκειτο για φιλική επίσκεψη, αλλά ήταν για μένα μία υποχρέωση» δήλωσε, μάλιστα, ο πρώτος μετά τη συνάντηση.

Ειδικότερα, ο καγκελάριος της Αυστρίας δήλωσε πως η συζήτηση των δύο «ήταν πολύ άμεση, ανοιχτή και σκληρή». Παράλληλα, ο αυστριακός καγκελάριος θεωρούσε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική από τον απευθείας διάλογο με τη Ρωσία, παρά τις διαφωνίες, όπως επισημαίνεται στην ενημέρωση που έδωσε στη δημοσιότητα η καγκελαρία στη Βιέννη.

Κατά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρθηκε στα «σοβαρά εγκλήματα πολέμου στην πόλη Μπούχα και σε άλλα μέρη», ενώ τόνισε ότι «όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν».

Οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ και θα αυστηροποιούνται περαιτέρω, όσο σκοτώνονται άνθρωποι στην Ουκρανία, φέρεται να δήλωσε επίσης ο Αυστριακός καγκελάριος στον συνομιλητή του, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το θέμα «η ΕΕ είναι πιο ενωμένη από ποτέ».

Ο κ. Νεχάμερ κατέστησε ακόμη σαφές ότι χρειάζονται ανθρωπιστικοί διάδρομοι προκειμένου να μεταφερθεί πόσιμο νερό και τρόφιμα στις υπό πολιορκία περιοχές και να απομακρυνθούν γυναίκες, παιδιά και τραυματίες. «Το πιο σημαντικό μήνυμα προς τον Πούτιν όμως ήταν ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει, διότι σε έναν πόλεμο και από τις δύο πλευρές υπάρχουν μόνο χαμένοι», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Από τη συνάντηση στο Κρεμλίνο δεν υπάρχει οπτικό υλικό, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις στον Τύπο, έπειτα από σχετικό αίτημα της αυστριακής πλευράς.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο ο Καρλ Νεχάμερ είχε δεχθεί έντονη κριτική για την απόφασή του να γίνει ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέπτεται τη Μόσχα.

Βασικό επιχείρημα των επικριτών της επίσκεψης ήταν ότι η ρωσική πλευρά θα χρησιμοποιούσε για τη δική της «προπαγάνδα» τις εικόνες από τη συνάντηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εμείς αντίθετα εκτιμούμε πως ο Αυστριακός καγκελάριος πήγε με σκοπό στην Μόσχα. Κάποιοι από την Δύση ήθελαν να περάσουν κάποιες προτάσεις στον Ρώσο πρόεδρο μέσω του καγκελάριου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.