ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτά είναι τα δέκα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου σε συνεχή λειτουργία!

Αποτελούν όχι μόνο εκπαιδευτικά διαμάντια αλλά και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα

Αυτά είναι τα δέκα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου σε συνεχή λειτουργία!

Η λατινική φράση «Universitas magistrorum et scholarium» σημαίνει «κοινότητα των δασκάλων και λογίων» και αποτελεί τον πρόδρομο  της λέξης «University» που χρησιμοποιείται για το πανεπιστήμιο ανάτον κόσμο, η οποία επινοήθηκε από το ιταλικό Πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε τα 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο που είναι σε συνεχή λειτουργία και αποτελούν όχι μόνο εκπαιδευτικά διαμάντια αλλά και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

10. Πανεπιστήμιο του Βαγιαδολίδ, Ισπανία – 1241 perierga.gr - 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συνεχή λειτουργία!

9. Πανεπιστήμιο της Σιένα, Ιταλία – 1240 perierga.gr - 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συνεχή λειτουργία!

8. Πανεπιστήμιο της Τουλούζης, Γαλλία – 1229 perierga.gr - 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συνεχή λειτουργία!

7. Πανεπιστήμιο Federico II Νάπολης, Ιταλία – 1224 perierga.gr - 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συνεχή λειτουργία!

6. Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, Ιταλία – 1222 perierga.gr - 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συνεχή λειτουργία!

5. Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα, Ισπανία – 1218 perierga.gr - 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συνεχή λειτουργία!

4. Πανεπιστήμιο του Cambridge, Αγγλία – 1209 perierga.gr - 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συνεχή λειτουργία!

3. Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Αγγλία – 1167 perierga.gr - 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συνεχή λειτουργία!

2. Πανεπιστήμιο του Παρισιού ή La Sorbonne, Γαλλία – 1150 perierga.gr - 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συνεχή λειτουργία!

1. Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, Ιταλία – 1088

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
perierga.gr - 10 παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συνεχή λειτουργία!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.