ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα τέσσερα χαρακτηριστικά που αναζητά η Apple στους υποψήφιους υπαλλήλους της

«Ψάχνουμε για ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά»

Αυτά είναι τα τέσσερα χαρακτηριστικά που αναζητά η Apple στους υποψήφιους υπαλλήλους της

Προφανώς ο Tim Cook, CEO της Apple, μιας εταιρείας με κεφαλαιοποίηση 2,34 τρισ. δολαρίων, δεν κοιτάζει βιογραφικά και δεν κάνει συνεντεύξεις για προσλήψεις. Ωστόσο, μια πολύ καλή εικόνα για το τι χρειάζεται για να πετύχει κάποιος μέσα στην Apple.

Όπως είπε μιλώντας στην τάξη των αποφοίτων του University of Naples Federico II, η Apple ψάχνει τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά στους υπαλλήλους της: Την ικανότητα να συνεργάζονται, τη δημιουργικότητα, την περιέργεια και την τεχνογνωσία.

«Έχει υπάρξει μια πολύ καλή φόρμουλα για εμάς. Δεν είναι ότι κάποιος πηγαίνει σε μία γωνία ή σε μία ντουλάπα και βρίσκει μόνος του πώς να φτιάχνει τεχνολογία», είπε ο Τ.Cook στους φοιτητές, σύμφωνα με το CNBC.

Ο λόγος για τον οποίο η Apple δίνει τόσο μεγάλη βάση στη συνεργασία είναι γιατί πιστεύει ότι συνδυάζει τις άλλες δεξιότητες.

«Αυτό που ψάχνουμε είναι η γενική αίσθηση ότι εάν μοιραστώ την ιδέα μου μαζί σου, αυτή η ιδέα θα αναπτυχθεί και θα γίνει μεγαλύτερη και καλύτερη», είπε ο Τ.Cook. «Αυτή η συνεργατική διαδικασία είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργεί προϊόντα η Apple», πρόσθεσε.

«Ψάχνουμε για ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά. Που μπορούν να δουν το πρόβλημα και να μην εγκλωβιστούν στο δόγμα του πώς λυνόταν πάντα αυτό το πρόβλημα», ανέφερε ακόμα ο CEO της Apple.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι κλισέ, αλλά δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις. Είναι εκπληκτικό όταν κάποιος αρχίζει να κάνει τις ερωτήσεις που θα έκανε ένα παιδί», σημείωσε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.