ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2022

Η κορυφή δεν έκρυβε εκπλήξεις

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2022

Δημοσιεύτηκε η λίστα της εταιρείας ECA International με τις πιο ακριβές πόλεις, όσον αφορά στο κόστος ζωής, και το Χονγκ Κονγκ βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, για άλλη μία χρονιά.

Η λίστα καταρτίζεται με βάση διάφορους παράγοντες, όπως η μέση τιμή βασικών προϊόντων, όπως το γάλα, τα ενοίκια και οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Το Χονγκ Κονγκ καταλαμβάνει την πρώτη θέση για τρίτη συναπτή χρονιά, ενώ στην κορυφαία δεκάδα είναι και άλλες ασιατικές πόλεις, όπως Τόκιο, Σανγκάη και Σεούλ.

Στην Ασία είναι και η ταχύτερα ανερχόμενη πόλη. Πρόκειται για το Κολόμπο, την κύρια μητρόπολη της Σρι Λάνκα, η οποία ανέβηκε 23 θέσεις από την 162 στην 149.

Ο Lee Quane, περιφερειακός διευθυντής του ECA για την Ασία, εξήγησε τους λόγους για την αυξανόμενη παρουσία της ηπειρωτικής Κίνας στον δείκτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πλειονότητα των πόλεων της ηπειρωτικής Κίνας στην κατάταξή μας έχουν υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού από ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, αλλά εξακολουθούν να είναι συνήθως χαμηλότερα από ό,τι αλλού στην Ασία» εξήγησε. «Άρα, ο κύριος λόγος για την άνοδό τους στην κατάταξη ήταν η συνεχιζόμενη ισχύς του κινεζικού γουάν έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.