ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι χώρες που δεν έχουν καθόλου στίχους στους εθνικούς τους ύμνους

Η συντριπτική πλειοψηφία των εθνών σε όλο τον κόσμο έχουν εθνικούς ύμνους με στίχους

Αυτές είναι οι χώρες που δεν έχουν καθόλου στίχους στους εθνικούς τους ύμνους

Ο εθνικός ύμνος μιας χώρας, όπως και η επίσημη σημαία της, αποτελεί ένα σύμβολο με βαθιά σημασία, τόσο εντός των συνόρων του κράτους όσο και στην διεθνή σκηνή. Σκοπός του είναι να αντιπροσωπεύει και να αντικατοπτρίζει την υπερηφάνεια και την ταυτότητα του έθνους.

Αυτή η αίσθηση εθνικής υπερηφάνειας επεκτείνεται στην τιμή των επιτευγμάτων των πολιτών του έθνους, καθώς και στην απόδοση φόρου τιμής στον μοναδικό πολιτισμό, τις παραδόσεις και την ιστορία του έθνους τους.

Οι ύμνοι παίζονται συνήθως σε εκδηλώσεις όπως αθλητικοί αγώνες. Κυρίως ένα από τα προνόμια της κατάκτησης ενός χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ένας αθλητής που μετά τη νίκη, υψώνεται η σημαία της πατρίδας του συνοδευόμενη από τον εθνικό της ύμνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ποιες χώρες έχουν εθνικό ύμνο χωρίς στίχους
Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των εθνών σε όλο τον κόσμο έχουν εθνικούς ύμνους με στίχους, το Marcha Real της Ισπανίας αποτελεί εξαίρεση λόγω του γεγονότος ότι δεν περιέχει λέξεις. Άλλες χώρες που έχουν επί του παρόντος επίσης ύμνους χωρίς στίχους περιλαμβάνουν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τον Άγιο Μαρίνο και το Κοσσυφοπέδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.