ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αυτό είναι το πιο ψηλό άγαλμα του κόσμου: Πού βρίσκεται

Μόνο η βάση του αγάλματος έχει ύψος 58 μέτρα

Αυτό είναι το πιο ψηλό άγαλμα του κόσμου: Πού βρίσκεται

Το πιο ψηλό άγαλμα στον κόσμο είναι το Άγαλμα της Ενότητας στην Ινδία και εγκαινιάστηκε το 2018.

Το Άγαλμα της Ενότητας είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη και έχει ύψος 240 μέτρα. Κόστισε περίπου 330 εκατομμύρια λίρες και χρησιμοποιήθηκαν 700 τόνοι σιδήρου.

Χτισμένο σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Γκουτζαράτ, μόνο η βάση του αγάλματος έχει ύψος 58 μέτρα. Αλλά το άγαλμα που απεικονίζει θα είναι άγνωστο σε πολλούς εκτός της χώρας.

Κατασκευάστηκε για να τιμήσει τον Πατέλ, μια σημαντική προσωπικότητα στον αγώνα της Ινδίας για ανεξαρτησία και τον πρώτο αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της ανεξάρτητης Ινδίας.

Το άγαλμα έχει γίνει έκτοτε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και σύμβολο της εθνικής ενότητας.

Το Άγαλμα της Ενότητας βρίσκεται στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ, και συγκεκριμένα στην περιοχή Narmada. Βρίσκεται κοντά στο φράγμα Sardar Sarovar στον ποταμό Narmada, στην περιοχή Kevadiya Colony.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Mετά την ολοκλήρωσή του το 2018, το Άγαλμα της Ενότητας της Ινδίας έγινε το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.