ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτό είναι το πολυτελές γιοτ που «πετά» πάνω από τη θάλασσα και κάνει 86 εκατ. δολάρια (φώτο)

Ο σχεδιασμός του προέκυψε με έμπνευση από τα ιστιοπλοϊκά που διαθέτουν παρόμοιο σύστημα και φαίνεται σαν να πετούν

Αυτό είναι το πολυτελές γιοτ που «πετά» πάνω από τη θάλασσα και κάνει 86 εκατ. δολάρια (φώτο)

Ένα ακόμα πρότζεκτ πολυτελούς και υπερσύγχρονου σούπεργιοτ μήκους 74 ολόκληρων μέτρων παρουσίασε το «Lazzarini Design Studio»

Το σκάφος, με την ονομασία Plectrum, θα κινείται με ένα σύστημα υδροπτέρυγων, έχοντας τη δυνατότητα να ανυψώνεται πάνω από την επιφάνεια του νερού και φαινομενικά να «πετάει» με υψηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με την ομάδα του ιταλικού στούντιο, ο σχεδιασμός του προέκυψε με έμπνευση από τα ιστιοπλοϊκά που διαθέτουν παρόμοιο σύστημα και φαίνεται σαν να πετούν.

Όμως αντί να κινείται με τον άνεμο όπως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, αυτό το τεράστιο λαμπερό πορτοκαλί σκάφος θα κινείται με τρεις κινητήρες υδρογόνου που διαθέτουν 5.000 ίππους ο καθένας.

Αν και το σχέδιο παραμένει μόνο ως ιδέα, οι σχεδιαστές λένε ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί μέσα σε δύο χρόνια με κόστος περίπου 87 εκατομμύρια δολάρια (80 εκατομμύρια ευρώ), μόλις βρεθεί αγοραστής.

Το σκάφος θα κατασκευαστεί από ένα μείγμα σύνθετων υλικών με ανθρακονήματα και θα σχεδιαστεί για να είναι το ταχύτερο του είδους του με τελική τους 75 κόμβους.

Όσον αφορά τις ανέσεις, το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με έξι καμπίνες επισκεπτών, μια σουίτα πλοιοκτήτη, ένα ελικοδρόμιο και ένα χώρο με πισίνα.

Το Plectrum είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά θεαματικών σχεδίων σκαφών από την Lazzarini.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρυσι, το στούντιο παρουσίασε το γιγαντιαίο Sovrano, ένα υπερπολυτελές σκάφος 169 μέτρων με δύο ελικοδρόμια και αναδιπλούμενο κατάστρωμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.